Predĺžená rodičovská dovolenka a juvenilná reumatická artritída

marydzejn
15. nov 2014

Ahojte maminy. Chcela by som sa opytat, dcerke (ma 3 roky a 8 mesiacov) diagnostikovali pred mesiacom juvenilnu reumaticku artritidu - teda ,,detsku reumu,, bola na punkcii kolienka, opuch ktory ma od marca (rozdiel v kolienkach v obvode je aj po pol roku je 2 cm) trva nadalej aj napriek tomu, reumatologicka jej odporucila po mesiaci rehabilitaciu, tam vsak doktorka povedala,ze kvoli opuchu nie je mozne rehabilitovat, chodim do prace, avsak potrebovala by som sa venovat dcerke, v kolektive je casto chora, som s nou tyzden doma skoro kazdy mesiac, no hlavne kvoli nozke nam odporucila nasa dr. ostat doma dlhodobejsie...chcela by som sa teda spytat, ci je mozne podat ziadost, aj ked je zdravotny stav zly pol roka, alebo to musi byt 12 mesiacov ako som si vygooglila...a taktiez ako dlho sa caka na schvalenie priblizne? Pripadne maminka, ktora ma taktiez dietatko a diagnostikou JIA - juvenilna reumaticka artritida mi napisala, bola by som povdacna.

saurian
15. nov 2014

@marydzejn predlzena RD zo zdr.dovodov ma opodstatnenie ak je zhorseny zdr.stav a je predpoklad, ze bude pretrvavat aj v buducnosti nasledovnych 12 mes. (teda nie 12 mes.pred poziadanim). ak podas ziadost, upsvar ma 30 dni na posudenie/vyjadrenie sa.

marydzejn
autor
15. nov 2014

@saurian dakujem, uz mi je to jasne 🙂

janickacrazy
15. nov 2014

@marydzejn Mali by ti to schválit s takouto diagnozou, stačí podat žiadost a doložit správy od lekárov.

marydzejn
autor
15. nov 2014

@janickacrazy dakujem za info 🙂

jamos
5. mar 2015

moja staršia dcéra ochorela na JIA, keď mala 2,5 roka, teraz už bude mať 15 sme na bio liečbe a zatiaľ bez prínakov reumy, takže držím palce.