Dobrý deň, budem žiadať o predlžený rodičovský príspevok, kedže syn je asi PAS a zo škôlky ho kvôli tomu vylúcili. Musím podať v práci výpoveď, kedže neviem či mi rodičovský schvalia? ak dám výpoved mam narok na dávku v nezamestnanosti. Niekde som čítala, že ak chcem aby mi vyšla vyssia davka musím odpracovať jeden den. Je to tak? ak mi nahodou schvalia rodičak môžem ho poberať súčasne s dávkou v nezamestnanosti? dakujem
Ano, nechaj si vycerpat jeden den dovolenky. Ukonci pomer den po materskej. Poradili mi to na socialke, aj moja mzdova a radi to aj exminister mihal. Moja znama je toho dokazom. Ja som uz takto vypoved dala, ale este som na materskej.
Druhu otazku ti nezodpoviem. Zavolaj na socialnu poistovnu
A ešte stále si rodičovskej? Ak áno, tak ako je písané vyššie, v práci podaj dohodu o ukončení pracovného pomeru, 1 deň vyčerpaj dovolenku a zvyšok dovolenky nech ti preplatia. Pozor, zamestnávateľ s tým nemusí súhlasiť. Ale ak si už nastúpila do práce, tak je to bezpredmetné. A ako odznelo už, nemôžeš mať obe dávky naraz. Podporu musíš vyčerpať do 2 rokov od skončenia pracovného pomeru.
dakujem, tak potom sa mi ani neoplati riesit predlzeny najprv budem čerpať davku nezamestnanosti. Lenže v praci mi sami od seba vyplatili dovolenku začiatkom septembra, tak neviem či sa to da ešte nejako riešiť
Nie nemôžeš ho poberať súčasne s podporou