Predĺžená rodičovská dovolenka

mavi33
27. jún 2022

Ahojte. Prosim Vas je tu niekto,kto je s dietatom na predlzenej rodicovskej dovolenke zo zdravotnych dovodov. Zaujimali by ma realne skusenosti ako to naozaj funguje,docitala som sa,ze ak je rodicovsky zo zdravotnych dovodov predlzeny,tak ze dieta moze na par hodin aj chodit do skolky a aj rodic do prace,tak by som chcela vediet viac info ci je to naozaj tak,alebo ako to funguje. Dakujem

alenah31
27. jún 2022

@mavi33 pri priznanej predĺženej rodičovskej dovolenky pre nepriaznivý zdr. stav dieťaťa s nárokom na RP je možné chodiť do práce kľudne na celý deň + pokiaľ dieťa nemá v rozhodnutí napísané doslova, že sa "neodporúča kolektív, ale domáce prostredie" - aj dieťa smie do škôlky na celý deň.

mavi33
autor
27. jún 2022

@alenah31 dakujem pekne za odpoved a musim to nahlasit aj v praci potom,ci to netreba? Myslim to,ze som na predlzenej rodicovskej dovolenke zo zdravotnych dovodov dietata,ci to ich nezaujima?

alenah31
27. jún 2022

@mavi33 ak ide o zdr. dôvody je to rovnaké ako keby ste boli doma s dieťaťom štandardne do troch rokov (len budete do 6 rokov). Áno oznámte im, že nakoľko zdr. stav dieťaťa je natoľko nepriaznivý, že ostávate na RD s nárokom na RP naďalej - hlavne ak na ás čakajú nech sa vedia zariadiť aj v práci. Vzťahuje sa na Vás tým pádom aj ochranná doba (napr. pred výpoveďou).

horalka1986
27. jún 2022

@mavi33 ja som na nej realne a tak ako pise
@alenah31 mala chodi do skolky ( aktualne uz ma prazdniny) a ja normalne pracujem. Nie v praci, kde son realne zamestnana, tam som im to len nahlasila a poslala to rozhodnutie.

bublinka1426
27. jún 2022

.

mavi33
autor
27. jún 2022

@horalka1986 cize nepracujete tam kde ste zamestnana,ale v inej praci? Vo svojej povodnej,kde som zamestnane nebudem moct pracovat?

alenah31
27. jún 2022

@mavi33 samozrejme, ze mozes. Ak ti bude RP priznany zo zdr. dovodov s pracou to nema nic spolocne. Mozes byt kludne v povodnom PP nadalej na RD a popri tom pracovat v novom PP alebo kludne pracovat aj v povodnom PP a popri tom mat dalsi PP. S vyplacanim RP to nema nic spolocne - ten ti bude vyplacany pokial ti UPSVsR uzna statut osoby celodenne sa starajucej sa o dieta pre nepr. stav dietata, najviac vsak do veku dovrsenia 6 rokov.

horalka1986
27. jún 2022

@mavi33 jasne ze mozes. Ja mam inu pracu preto, lebo si nemozem pri malej ist na 8 hodin pracovat, ale to je na tebe a tvojich možnostiach.

mavi33
autor
28. jún 2022

@alenah31
@horalka1986 dakujem Vam za objasnenie 🙂

nika3333
27. aug 2022

@alenah31 dobry den. Mohla by som sa Vas prosim nieco spytat ohladne predlzenej rodicovskej dovolenky v sukromnej sprave? Potrebovala by som poradit a vidim,ze vy sa tomu rozumiete 🙂 dakujem

bublinka1426
28. aug 2022

@alenah31 moze sa pridat diagnoza zistena ''vekom'' do 6rokov? to znamena ze este v 3 rokoch to dieta nemalo a zistilo sa az neskor? (chapem ze predlzeny je do 6r) dakujem