ahojte viete mi poradit ako to je ked mam skchvalenu predlzenu RD zo zdravotnych dovodov maleleho ci moze ist do skolky? potrebujem podat dalsie papiere / ziadosti uradu aby mohol skolku navstevovat na 4 hodinky denne? skolku uz mam vybavenu primu mi ho od septembra no neviem ci moze ist ci to treba hlasit uradom alebo dat ziadost ci ako? dakujem za nazory rady a odpovede
@janka2501 nemozu mi zobrat rodicak ak nepresiahne tie 4 hodiny ?
Nie. Dieta moze byt aj celych 8 hod v skolke
@janka2501 aj ked som na platenej predlzenj rd? vy to tak mate? ci ste sa docitali popripade zistovali?
@sanayasanaya prave na platenej moze byt aj 8h..tam mas vykryte fin.straty ked bude castejsie chory,alebo ked treba spec.stravu,kremiky.....ked si na neplatenej-moze byt dieta len 4h. Sama som tym presla so synom tak to viem.
@sanayasanaya nemusis nikomu nic hlasit,moze byt v skolke aj 8hodin,rodicak ti nevezmu. Ja som bola na platenej predlzenej rod.dov.,chodili mi chlapci do skolky do 12tej,ale to preto lebo ja som to tak chcela,mohli aj na dlhsie.
@sanayasanaya je to tak, ako pisu babay, dieta moze byt v skolke cely den a ty na platenej predlzenej RD....mam okolo seba zeny, kt. takto funguju....netreba nic...ak to uz mas schvalene
@kaja73 aha tak to je teda super 🙂 spec. stravu nam netreba ale treba mu stravu podavat torchu inak ako ostatnym zdravym detickam potrebuje krajat na minikusky popripade mixovat nesmie niektore potraviny no nie koli alergiia ani ziadna intolerancia ☹ odkial ste ak sa smiem spytat
@sorciera24 mam schvalenu predlzenu rd na 1 rok
@sanayasanaya
Ja mam predlzeni az do 6 r,a mala bola v maji 4 hod v skolke. Uvidim ako bude na tom v septembri a skusili by sme cely den.
nepotrebujem potvrdenie od lekarov ako imunolog endokrinolog gastroenterolog atd. ked k nim chodime? pretoze iminolog nam neodporucil ist do skolky nebude to problem. z dovodu maly nema slezinu tak je nachylny na choroby a tym padom imunog doporucuje vyhybat sa kolektivu ale to by bol trest pre maleho hlavne psychycky on je jedinacik a aby preospieval po kazdej stranke potrebuje byt v kolektive dokonca je tam velmi velmi rad aj vseobecne medzi ludmi sa rad pohybuje je strasne spolocensky 🙂
@sanayasanaya nepotrebujes uz nic....sama uvidis ako to bude zvadat..moj bol prvy rok v skolke presne 21 krat...a bola to sukromna s 10 detmi....tento rok uz vymeskal len 3 tyzdne pre chorobu - a v statnej s 25 detmi...a od septembra uz skola vola..
@janka2501 az do 6roku nechcem by zvedava ani drza a doterna ale aky dovod ste uviedli teda resp. lekarka do ziadosti o predlzenie rd ze vam dali do 6.r? men dali len na 1rok ☹ nasa diagnoza je vyvojova vrodena vada atresia ezofagu bez fistuli - narodil sa bez pazeraka - od narodenia do 8m. mal dva vyvody aby mohol papat cez ne nemohol primat nic cez usta v krku mal dieru len na slinky a vsetko tekute co sa mu dalo do pusy vyslo cez cierku krcikom ☹ teraz ma za sebou ohladom tohto 2operacie. to len mensi popisl aby ste si vedeli utvorit obraz co ta diagnoza je 🙂
@sanayasanaya ono sa to vacsinou predlzuje kazdy rok o rok..aj nam takto 3 krat predlzili,ale vzdy len o rok
@sanayasanaya
S oblickami,a mala 3,5 r ked som davala ziadost o predlzenu rp. Zacala chodit do skolky bola tam az 3 tyzdne. Odvtedy nemocnica a doma.
@janka2501 to mi je luto chudatko malinke ☹ teraz je dufam uz ok. v kazdom pripade zelam co najmenej pobytu v nemocnici a hlavne vela vela zdravicka
@sanayasanaya
Zatial sa 3 mesiac drzi. No dg.Nefroticky syndrom -IgM nefropatia je dozivotny. Hrozba dialyzy a transplantacie. Brerie dost silne lieky,imunita uplne na nule. No chvalabohu ten mesiac co bola na 4 h v skolke bol pre nu dobry.
Nepotrebujes nikám hlasit ze dieta je v skolke. Len skolke povies ze bude 4 hod.