Predĺžená rodičovská a škôlka

sanayasanaya
15. jún 2016

ahojte viete mi poradit ako to je ked mam skchvalenu predlzenu RD zo zdravotnych dovodov maleleho ci moze ist do skolky? potrebujem podat dalsie papiere / ziadosti uradu aby mohol skolku navstevovat na 4 hodinky denne? skolku uz mam vybavenu primu mi ho od septembra no neviem ci moze ist ci to treba hlasit uradom alebo dat ziadost ci ako? dakujem za nazory rady a odpovede

janka2501
15. jún 2016

Nepotrebujes nikám hlasit ze dieta je v skolke. Len skolke povies ze bude 4 hod.

sanayasanaya
autor
15. jún 2016

@janka2501 nemozu mi zobrat rodicak ak nepresiahne tie 4 hodiny ?

janka2501
15. jún 2016

Nie. Dieta moze byt aj celych 8 hod v skolke

sanayasanaya
autor
15. jún 2016

@janka2501 aj ked som na platenej predlzenj rd? vy to tak mate? ci ste sa docitali popripade zistovali?

kaja73
15. jún 2016

@sanayasanaya prave na platenej moze byt aj 8h..tam mas vykryte fin.straty ked bude castejsie chory,alebo ked treba spec.stravu,kremiky.....ked si na neplatenej-moze byt dieta len 4h. Sama som tym presla so synom tak to viem.

karolinka2010
15. jún 2016

@sanayasanaya nemusis nikomu nic hlasit,moze byt v skolke aj 8hodin,rodicak ti nevezmu. Ja som bola na platenej predlzenej rod.dov.,chodili mi chlapci do skolky do 12tej,ale to preto lebo ja som to tak chcela,mohli aj na dlhsie.

sorciera24
15. jún 2016

@sanayasanaya je to tak, ako pisu babay, dieta moze byt v skolke cely den a ty na platenej predlzenej RD....mam okolo seba zeny, kt. takto funguju....netreba nic...ak to uz mas schvalene

sanayasanaya
autor
15. jún 2016

@kaja73 aha tak to je teda super 🙂 spec. stravu nam netreba ale treba mu stravu podavat torchu inak ako ostatnym zdravym detickam potrebuje krajat na minikusky popripade mixovat nesmie niektore potraviny no nie koli alergiia ani ziadna intolerancia ☹ odkial ste ak sa smiem spytat

sanayasanaya
autor
15. jún 2016

@sorciera24 mam schvalenu predlzenu rd na 1 rok

janka2501
15. jún 2016

@sanayasanaya
Ja mam predlzeni az do 6 r,a mala bola v maji 4 hod v skolke. Uvidim ako bude na tom v septembri a skusili by sme cely den.

sanayasanaya
autor
15. jún 2016

nepotrebujem potvrdenie od lekarov ako imunolog endokrinolog gastroenterolog atd. ked k nim chodime? pretoze iminolog nam neodporucil ist do skolky nebude to problem. z dovodu maly nema slezinu tak je nachylny na choroby a tym padom imunog doporucuje vyhybat sa kolektivu ale to by bol trest pre maleho hlavne psychycky on je jedinacik a aby preospieval po kazdej stranke potrebuje byt v kolektive dokonca je tam velmi velmi rad aj vseobecne medzi ludmi sa rad pohybuje je strasne spolocensky 🙂

kaja73
15. jún 2016

@sanayasanaya nepotrebujes uz nic....sama uvidis ako to bude zvadat..moj bol prvy rok v skolke presne 21 krat...a bola to sukromna s 10 detmi....tento rok uz vymeskal len 3 tyzdne pre chorobu - a v statnej s 25 detmi...a od septembra uz skola vola..

sanayasanaya
autor
15. jún 2016

@janka2501 az do 6roku nechcem by zvedava ani drza a doterna ale aky dovod ste uviedli teda resp. lekarka do ziadosti o predlzenie rd ze vam dali do 6.r? men dali len na 1rok ☹ nasa diagnoza je vyvojova vrodena vada atresia ezofagu bez fistuli - narodil sa bez pazeraka - od narodenia do 8m. mal dva vyvody aby mohol papat cez ne nemohol primat nic cez usta v krku mal dieru len na slinky a vsetko tekute co sa mu dalo do pusy vyslo cez cierku krcikom ☹ teraz ma za sebou ohladom tohto 2operacie. to len mensi popisl aby ste si vedeli utvorit obraz co ta diagnoza je 🙂

kaja73
15. jún 2016

@sanayasanaya ono sa to vacsinou predlzuje kazdy rok o rok..aj nam takto 3 krat predlzili,ale vzdy len o rok

janka2501
15. jún 2016

@sanayasanaya
S oblickami,a mala 3,5 r ked som davala ziadost o predlzenu rp. Zacala chodit do skolky bola tam az 3 tyzdne. Odvtedy nemocnica a doma.

sanayasanaya
autor
15. jún 2016

@janka2501 to mi je luto chudatko malinke ☹ teraz je dufam uz ok. v kazdom pripade zelam co najmenej pobytu v nemocnici a hlavne vela vela zdravicka

janka2501
15. jún 2016

@sanayasanaya
Zatial sa 3 mesiac drzi. No dg.Nefroticky syndrom -IgM nefropatia je dozivotny. Hrozba dialyzy a transplantacie. Brerie dost silne lieky,imunita uplne na nule. No chvalabohu ten mesiac co bola na 4 h v skolke bol pre nu dobry.