ahojte, chcela by som vas poprosit o radu, kto viete radte.... momentalne som s malym na predlzenej rodicovskej dovolenke... ale neplatenej.... a chcela by som vyuzit pracu na dohodu... neviete poradit, ci je to vobec mozne? co sa tyka odvodov, plati ich za mna momentalne zdravotna poistovna... kde som cestne prehlasila, ze sa budem osobne a celodenne starat o dieta... ci mozem, a ked mozem, kde treba co nahlasit, odhlasit, prehlasit....... 😉
dakujem......
ahojte, a teraz ina modelova situacia....
zaevidujem sa na urade prace, lebo inac som prisla za minuly rok o 3 mesiace odpocitatelnej polozky z dane u manzela, lebo tym, ze som sa nezaevidovala, som si nehladala aktivne pracu... "len som sa starala o chore nezaopatrene dieta".....
takze teraz rozmyslam ze sa zaevidujem, potom co by som musela ponahlasovat? hlavne ma zaujima socialna poistovna....tam som nahlasena, tiez ze sa staram o dieta do 6 rokov, a platia za mna nejake odvody..
to toto mi potom padne?
neviem, aka cesta by bola najspravnejsia... zatial som doma s malym, uz sice mal 3 roky, ale stale mame nejake zdravotne problemy... takze skolka zatial nebavi.....
napiste svoje skusenosti.... postrehy....dakujem
ahojte dievcata, potrebujem poradit. som na predlzenej rodicovskej dovolenke neplatenej, teda osoba starajuca sa riadne o dieta do 6 rokov. vyskytla sa mi moznost ist pracovat na dohodu. odvody si budem musiet platit sama. mam ist na zdravotnu poistovnu a do socialnej poistovne nahlasit pracu na dohodu? lebo v obidvoch som podpisovala ze sa riadne staram o dieta a ked nastupim do prace mam sa prist odhlasit. plati to ale aj pri praci na dohodu?
dakujem za odpovede
robit popri nej nemožeš