Predĺžená materská na 37 týždňov pre slobodné mamičky

miskacool
27. feb 2014

ahojte, ake mate skusenosti s predlzovanim materskej z 34tyzdnov na 37t ?? tyka sa to hlavne slobodnych mamiciek. a poculi ste ze by zo SP prisla kontrola, alebo ze by nejako preverovali, ze nezdielate s otcom naklady na domacnost? dakujem za odpovede

liz_lemon
28. feb 2014

@miskacool netyka sa to slobodnych mamiciek, ale osamelych, teda musis zit preukazatelne sama

maltinta100
28. feb 2014

@miskacool ja som slobodna mamicka a nebol problem. Len si podpisala cestne prehlasenie a dalej to neriesili. 🙂

afrika
28. feb 2014

@maltinta100
@maltinta100 a bývaš sama? ja áno, ale môj tatko tu má trvalý pobyt.. to znamená, že potom by som mala materskú o dva mesiace dlhšiu? a vybavuje sa to pred alebo po pôrode? ďakujem ti moc 🙂

maltinta100
28. feb 2014

@afrika nie nebyvam sama 🙂 a obaja tu mame trvaly pobyt.o 3 tyzdne by si mala predlzenu matersku ja som mala az do 8 mesiaca malej. A netreba to hned to az ked sa ti pomaly bude koncit potom treba ist na socialku a dam ti daju papier. Neviem kolko presne dopredu ale nie vela lebo aj ja som tam bola asi mesiac dopredu a povedali ze je to skoro lebo dovtedy sa mozem vydat atd. Rada pomozem ked viem 🙂

afrika
28. feb 2014

@maltinta100 juj moc ti ďakujem 🙂 aj o 3 týždne dlhšia materská pomôže 🙂

maltinta100
28. feb 2014

@afrika samozrejme vsetko je lepsie, skoda ze tak neplatia az do 3 rokov 😀

afrika
28. feb 2014

@maltinta100 to by teda bolo 😀 😀 tri roky materská 😵 😵

cikyta
28. feb 2014

@miskacool Ale pozor....nesmiete mať s otcom dieťaťa trvalý pobyt na jednom mieste, inak by sa to riešilo súdne. Mne to neprešlo, kedže bývame spolu na jednej adrese, kolegyni áno, kedže maju adresy trv.pobytu rozdielne a kamaratka to mala tiež uznané, aj ked mali spoločnú adresu, len si musela prejsť sudom a dokladovať veci, ako že otec neplatí, nestará sa, že su za zlé a hrať "divadlo" čo by mi ozaj za tých pár €n nijako nestálo takáto hamba ☹

cikyta
28. feb 2014

@miskacool Len toto čo píšem bolo pred 6 rokmi a niečo sa mi marí, že odvtedy už schválili tých 37 týždnov všetkým ... alebo chceli .... no už neviem. Už som sa o to nestarala.

maltinta100
28. feb 2014

@cikyta
@miskacool
Ja mam trvaly pobyt rovnaky s priatelom a mala som predlzenu matersku

cikyta
28. feb 2014

@maltinta100 Ved áno. Máš len šťastie, že ti nato neprišli 😉

senta_sofia
28. feb 2014

@miskacool preukazuje sa to cestnym prehlasenim, skontrolovat to ako nemaju...

miskacool
autor
28. feb 2014

@cikyta @maltinta100 @senta_sofia @liz_lemon

dakujem vam vsetkym za reakcie, mame s priatelom rozdielne adresy. on u rodicov a ja v nasom.. 😀 to ma zaujimalo, ci to nejako riesia... dufajme ze nam daju pokoj, je pravda ze za tych par € by tahacky po sudoch nestali za to, ale ked vidim ten pristup- 1.socialna pracovnicka aj pracovnicka na UPSVaR sa tvaria ze peniaze idu z ich kapsy,takze nechcu pustit ani korunu naviac a nepoinformuju cloveka o nicom na co ma narok, co mu tento krasny socialny stat ponuka...
2. niektore nase mensiny maju take prijmy ze nam normalne pracujucim sa o tom ani nesniva
takze idem po tom, vybavim si aj prispevok na byvanie a ochrany prispekov a neviem este jaky prispevok, ale urobim tam melu 😀 😀 dakujem majte sa

zitaje
5. mar 2014

@senta_sofia
@miskacool
baby a to staci len tak hocijak napisat cestne prehlasenie, alebo je na to nejake tlacivo? Mne sa zda, ze ked som si vybavovala matersku, este bruchata, teta mi davala nejake tlacivo, ze ho mam potom poslat, len ho neviem najst. Nechce sa mi s malym trepat do socpoist, neviete ci sa da to tlacivo niekde stiahnut alebo posluzi aj obycajne mnou napisane cestne prehlasenie?

senta_sofia
5. mar 2014

@zitaje na stranke ho nemaju, pozerala som, aj tak budes musiet ist na poistovnu podat registracny list, ked chces, aby stat po skonceni materskej platil za teba dochodkove, tak si rovno podaj aj to a zober si to cestne prehlasenie a mas zabite 2 muchy jednou ranou 🙂

mima4
5. mar 2014

@afrika

budem hnusna, ale tvoj pristup je smutny!!
na jednej strane sa tu buchas do prs, ze ty s priatelom a dietatom tvorite jednu rodinu, na druhej pre peniaze si ochotna ho zapriet!!

Aj toto je jeden z rodzielov medzi ludmi, co sa rozhodli pre normalne manzelstvo a spekulantmi.. ktori cicaju iba vyhody, ktore im neprisluchaju..

mima4
5. mar 2014

@miskacool
ty tu hovoris o nejakych mensinach?
ved sa chystas spravit podvod!!
na tvojom mieste by som aspon drzala hubu ked uz nemam ziadne moralne zabrany klamat.

miskacool
autor
5. mar 2014

@mima4 haha :D :D tak ok teda

afrika
5. mar 2014

@mima4 ty moja o čom píšeš????????????

afrika
5. mar 2014

@mima4 to, že sa nejdeme brať nemá nič spoločné s peniazmi moja..... niesom na tom finančne vôbec zle... no ak mám možnosť niečím si prilepšiť, tak prečo nie... a skús sa navážať do niekoho iného!!!!

afrika
5. mar 2014

@mima4 a ty odkiaľ vieš čo mi prislúcha???? niesi normálna z môjho pohľadu.

misi83
5. mar 2014

Milá @miskacool, prečo si teda za otca svojho dieťaťa nenapísala nejakého staršieho spoluobčana, presne ako to robia niektoré menšiny v osadách, aby mali detičky čo najskôr sirotské 🙄 , nečudujem sa, keď časom aj takýchto pár výhod, ktoré mali osamelé mamičky zrušia, pretože to aj ľudia ktorý to naozaj nepotrebujú využívajú. 😒

zitaje
5. mar 2014

@senta_sofia ja som sa na to dochodkove prihlasila ked sa drobec narodil, to uz mam vybavene - podla mna...
Ale aj tak vdaka, asi si tam zavolam.

mima4
5. mar 2014

@afrika
vies preco nie?
lebo ten prispevok vo forme predlzenej mat. davky je pre opustene mamicky, ktore naozaj nemaju partnera, ani priatela..a potrebuju pomoct. Su naozaj v zlozitej zivotnej situacii.
To nie je prispevok pre zenu, co zije alebo ma priatela. Uz chapes?

Ak tvrdis, ze tvoris s priatelom rodinu (toboz ked cakate dieta), tak sa tak chovaj!!

Cele slvoensko je plne ludi so zmyslanim ako si ty, a aj preto sme ako stat tam kde sme..kym nenastane zmena zdola, nebude ani tam hore!

mima4
5. mar 2014

@miskacool len sa rehoc... si typickou vzorkou slovenskeho obcana, volica.. ktory len sa prizivuje na ukor inych ludi...
Ked ta priatel kopne do riti, mozno potom pochopis, co je to byt na vsetko sama...

afrika
5. mar 2014

@mima4 prečítala som si prvotný príspevok a nieje tam nikde napísané, že je to opustená mamička.. takže ak som to nepochopila - fajn beriem.. ale kde ty berieš právo navážať sa do mňa?? napísala som ja niekde, že som opustená budúca mamička?? slušne som sa opýtala, či ako slobodná mamička mám nárok na predĺženú materskú..
takže teraz ti to napíšem ešte celkom slušne - skús si svoje ústa otierať o niekoho iného a nie o mňa..............

afrika
5. mar 2014

@mima4 ty sa skús chovať nabudúce ako dospelý človek a ak ti niečo nieje jasné, tak sa najprv opýtaj... a nezačínaj hneď úbohým urážaním.....

afrika
5. mar 2014

@mima4 myslím, že tému si nepochopila ty a nie ja... prečítaj si názov témy - nieje tam ani slovko o tom, že tu prispievajú opustené mamičky... ale slobodné mamičky... ak chceš, tak ti môžem vysvetliť rozdiel...

mima4
5. mar 2014

@afrika
ale to zvyhodnenie nie je pre slobodne matky, co ziju v "druzstve"..teda vztah druh a druzka. To je pomoc pre skutocne opustene zeny!

Okrem toho autorka temy jasne pise, ze ma priatela! Uz v prvotnom prispevku je to naznacene, pricom nizsie to potvrdzuje.

Ja si o teba neutieram usta, len zasnem nad tvojou vychcanostou a celkovo nad pristupom k zivotu, k hodnotam... Na jednej strane tu riesis cele stranky prispevkov, ze druha druzka a dieta su plnohodnotnou rodinou ako manzelstvo, na druhej strane sa zaujimas o nieco, co je urcene pre zeny, ktore nemaju ani toho druha. To fakt za peniaze by si sla proti svojim hodnotam???!!

Sorry, ak som pisala tvrdo... mna proste tato slovenska (ciganska) mentalita vytaca.. hlavne ked take zeny potom poukazuju na romov.. to je ako "zlodej krici - chydte zlodej"...

afrika
5. mar 2014

@mima4 mňa začínaš pomaličky ale isto vytáčať ty moja zlatá...
takže aj tu na MK už písali ženy, ktoré mali predĺženú materskú a neboli opustené mamičky..
už mi prosím ťa nevypisuj do viacerých tém, lebo mi je z teba fakt zle.... nevieš nič o človeku a súdiš ho...
tému rodiny bez manželstva s tebou nemienim riešiť - tvoj názor mi je absolútne ukradnutý, koniec koncov ako aj ty sama.... ľudia, ktorí súdia a nepoznajú ma fakt nezaujímajú..
prajem všetko dobré a už mi prosím ťa v žiadnych témach nepíš... ďakujem