Velmi ma to zaujima. Co ak niekto ostava na rodicovskom aj 6 rokov? Co ak aj po troch rokoch by vyhoreta mama chcela ostat este doma a oddychnut si? Co zavidite? Co je na tom? Preco rypete do takychto zien? Hlavne, ze do romov, ktori cely zivot nerobia, cest vynimkam, sa nepustate. Preco? To Vam nevadi, ze cely zibot beru davky? A nie male, podotykam.
Fakt musite rypat do zien, ktore pracovali a aj budu cely zivot pomaly aj do 70-ky uz? Ako vazne? Tak vam to boli?
Den co den citam, jednu normalnu a laskavu odpoved na taketo temy neviete pisat. 🤮🤮🤮 zena zene. Hanba.
Po troch rokoch doma vyhorela a chce si ešte doma oddýchnuť.... 🤔 To mi nevychádza...
Aké dávky? RP je do 3r, od 3r je len zo zdravotných dôvodov, choroby nezávidím.
Ide na úrad práce, dostane dávky 6 mesiacov, za určitých podmienok. Potom už nič na zavidenie tam nie je. Aké iné dávky máš namysli?
Nikomu žiadne dávky nezavidím. Ale... Kto chce žiť takto, nech potom nenaťahuje ruku a nepýta od ľudí, od organizácií, od štátu... ... že má málo... Lebo, drvivá väčšina, čo sa rozhodne "robiť si deti aby nemuseli do práce", či "predĺžiť si rodičák lebo milión vyhovoriek", či "nedať dieťa do škôlky, ale ostane s maminkou doma, lebo ona to vie naj", nakoniec tú ruku otŕča a pýta ešte...
Je mi jedno kto robí a nerobí. Každého vec. A závidieť nezávidím. Ale nemám rada keď niekto nezmyselne "natŕča ruky" lebo "si chce oddýchnuť". Spoločnosť za mňa nemá dotovať nezmyselne ľudí cez dávky, ale má budovať vhodné prostredie na život po každej stránke. Pre mňa za mňa nech niekto nepracuje vôbec, ale zároveň nech si živobytie zabezpečí inak a neočakáva to od štátu. A je mi úplne jedno, či sa to týka matiek, otcov, bezdetných, rómov, bielych, fialových alebo hocakých...
Nie som si istá či práve tu je čo závidieť🤔 aj ty si jedna z tých úbohých žien?
presne tak, kradnú sa milióny až stovky miliónov a tu sa idú niektoré požrať kvôli rodičáku, hypo pomoci a iným omrvinkám 🙈
Aké dávky závidíme? Žena môže byť na predĺženej rodičovskej dovolenke v prípade nepriaznivého zdravotného stavu dieťatka a vtedy jej rodičovský príspevok patrí. Nie preto, že je chudinka vyhoretá zo starostlivosti o svojho potomka. Aké dávky by mala poberať, ak je dieťa zdravé? Iba ak podporu v nezamestnanosti...
A od coho si chces po 3 rokoch oddychnut? ak Ta deti zatazuju, nikto ta nenutil ich mat. Bud rada, ze 3 roky ta stat zivil, to nikde inde nie je, len tu
Btw. to, že niekomu vadí toto (a iné podobné) neznamená, že mu nevadí, že sa tu kradnú milióny (a iné podobné)... Ako keby sa to vylučovalo 🤷♀️ No nie, nevylučuje sa to...
Toto je podľa mňa reakcia na diskusiu o ženách v domácnosti. No neviem, nepripadá mi to tak, že by vám niekto závidel. Skôr vás buď ľutujú alebo nechápu, žiadnu závisť som tam nezaznamenala.
.... a potom sú tu ďalšie mamy, možno tiež unavené, možno tiež vyhorené, možno samoživiteľky, možno s mužmi v zahraničí, ktoré fičia od rána do večera na plné obrátky a z ich daní idú dávky na tieto 'unavené' matky, ktoré 'právom' oddychujú doma 🤷🏻♀️ (najlepšie sú tie, čo uprosia riaditeľku MŠ, aby im nevzali dieťa do škôlky pre nedostatok miesta a ostávajú doma na predĺženom platenom rodičáku).
(vadia mi všetci, čo zneužívajú systém.. aj tí, ktorých spomínaš na konci svojho výlevu.. povedz, čo s tým? čo navrhuješ? ako to vieme zmeniť?)
@autor "ze do romov, ktori cely zivot nerobia, cest vynimkam"
Toto je inak tak obohrana pesnicka ze by bolo na case ju prestat hrat. Pozri na Slovensku je cca 450 tisic Romov. A pocet nezamestnanych je cca 150 tisic. Teda ak by ani jeden pravy Slovak nebol nezamestnany a kompletne vsetci by boli od nich tak stale 300 tisic z nich pracuje - a to teda nevyzera na vynimku ale na pravidlo ;)
https://www.upsvr.gov.sk/media/medialne-spravy/...
Slovensko dosiahlo historicky najnižšiu nezamestnanosť
Miera nezamestnanosti počítaná z celkového počtu uchádzačov o zamestnanie na Slovensku dosiahla v októbri 2024 historicky najnižšiu úroveň. S hodnotou 5,88 percent je to najnižšia miera evidovaná od januára 1993.
PS: "Nie na ubohe zeny, ktore sa snazia zlepsit svoj zivot." - rozmyslal som nad tym akym sposobom sa vylepsuje zivot ak zostane zena na davke 6 rokov po narodeni dietata ale mi to nie je jasne...
To je dnešná móda matiek - vyhoria z materstva a pritom sú len doma s dieťaťom, starajú sa oň, varia, upratujú, robia animátora. Tiež si vyhorela, autorka? To len uvidíš, keď budeš popri starostlivosti o školáčika ešte pracovať... Či Ty pôjdeš do pracovného pomeru až keď bude dieťa stresoškolákom? Veď budeš robiť do 70-tky... Nonsens... A my všetky tu závidíme....🤐
... práveže som si všimla, že také,ako ty a Tebe podobne sú nasraté na dôchodcov a ide ich šľak trafiť z 13.dochodkov😁😁povedz mi, prečo?... však celý život dreli.. prečo potom toto vytáča pipiny na md do nepríčetna?
niekedy sa tie dávky dávajú - rozdávajú ozaj zvláštne... ako keby záviselo ozaj od pani na úrade za prepážkou...
zoberme si dieťa od 3 do 6 rokov.... matka dostane príspevok na predĺžený rodičovský kvôli nepr. stavu dieťaťa... kým v jednom prípade dieťa môže chodiť do mš, matka dokonca do práce, v inom prípade matka sa od dieťaťa nepohne 24 / 7, a o návšteve mš nemôže byť ani reči... všetko kvôli diagnóze.
matky dostávajú rovnakú dávku.... pripadá mi to veľmi nešťastné riešenie a pre niektorých rodičov ozaj sa môžu cítiť okradnutí - nemôžu ani do práce, ani dieťa do mš...
v tomto prípade je ozaj systém nespravodlivý...
vyhoreta matka po 3r by chcela ostat doma, to je dobry hlod... :DDD
@miskakyska ale na sk máš aj iné skupiny ako len dôchodci... napr. matky ktoré sa starajú o deti ZŤP... aj autisti majú ZŤP. kde tie deti majú matky dať aby išli do práce?
škôl nemáš, detské stacionáre tiež nie... dôchodci majú väčšie dôchodky ako tieto matky opatrov. príspevky... 😉
@autor "A este tolko k tomu, ze budte nahnevane na politikov, ktori KRADNU MILIONY. Nie na ubohe zeny, ktore sa snazia zlepsit svoj zivot" - toto nemôžeš myslieť vážne?? Tým, že zostanú doma chudinky matky, úbohé ženy, sa snažia zlepšiť si život??
Každá príčetná a normálna matka berie predĺžený rodičovský príspevok ako šancu pre zlepšenie zdravia svojho dieťaťa (a mnohé by s radosťou išli pracovať, ale nemôžu) .
@hiro inak nad touto statistikou som uvazovala pred par dnami, s tou nizkou nezamestnanostou, lebo podla mna to bude dobre umelo vytvorene cisielko. JE tolko nezamestnanych, ze neexistuje ze je to take male percenticko. Pred rokmi davnymi, este ked som bola na VS sa menila metodika, viem ze sme to riesili, kedze sme potrebovali "krajsie cisla" a prestali tam davat kopu ludi... teraz sa to vola, miera EVIDOVANYCH nezamestannych.. ale este je tam kopa tych neevidovanych... cize cele mne to pride ako blud.. ked budem mat cas tak sa tejto statistike veru povenujem :DDD
Ja som na tom tak, ze ak niekto chce ostat na rodicovskom do 6 rokov, kludne. Kludne aj do 10 rokov decka. Ale bez koruny. Preco maju danovi poplatnici dotovat niekoho, kto sedi doma tolko rokov a nic neprodukuje? Trojrocna rodicovska dovolenka na Slovensku je luxus, toto neexistuje nikde inde teda co viem. A este aj to sa mali niektorym?! Vsak sed doma s deckom do maturity, mna to nezaujima, ale preco cakas peniaze od statu?
@simca06022011 "JE tolko nezamestnanych, ze neexistuje ze je to take male percenticko" - No vidis a ja nepoznam nikoho osobne ze by nemal pracu. Prave naopak - dalsi kolega dal vypoved len tak - ani nevedel co bude / ci bude robit - vsak sa najde a kym mu skoncila vypovedna uz ma aj novu s vyssim platom.
Vieš čo, máš pravdu. Povedzme si to všetky po troch rokoch s dieťaťom a čakajme na dávky. (Alebo nadávky...) Ja sa cítim vyhoretá teraz z dvoch väčších detí, práce a domácnosti... Poraď, ako to riešiť 🤷🏼♀️
Tak a už som videla všetko. Chudatko vyhoreta maminka, po 3 rokoch na materskej chce oddychovať. Ty chudatko unavené, uvedomujes si, že tvoje dávky sú z peňazí žien, ktoré šli do práce po tých 3 rokoch, niektoré skôr, a tiež môžu byť unavené. Ach jaj, celé zle toto. Ja by som dokonca vzala ten tehotensky príspevok a po 3 rokoch, okrem detičiek, ktoré to potrebujú, vzala všetko. A môžu maminky oddychovať aj do 18.rokov. Ale za svoje, nie za štátne. Lebo napríklad, teraz prídu mnohí rodičia stredoškolákov o daňový bonus a štát bude dotovať unavené mamičky🤔
Najväčšia zloba ide z Teba. Čo by si robila s 14 týždňami materskej a potom dovi?Moja sesternica je s dcérou doma do 6 rokov kvôli postihnutiu a v noci pracuje za pc. Mne sa chce grcať z ľudí ako ty-podojiť systém a urobiť zo seba ešte chudinka. Zamysli sa nad sebou a ja som v žiadnej téme nepostrehla túto nenávisť.
A čo ma do toho, že si chce ten čas užiť? Kľudne. Za mňa nech je doma aj celý život. Ale mám ja vyživovaciu povinnosť voči nej? No nemám. Však zostaňme na dávkach celý národ, ta co... a potom nebude na žiadne dávky. Nikomu. Hovorím o zneužívačoch, aby sme sa chápali. Mne je jedno, či pochádza z osady, alebo sídliska. Ale keď aj nekonečné dávky v podobe reťazových rodičákov X rokov... kľudne. Nezávidím, ale nech potom nech sa ani nesťažujú, že je nízka. Rozhodla som sa z toho žiť, tak som ticho.
Koľko je rodičak? 400 € ? +-? Neviem,čo by som mala závidieť na štvrtine môjho platu.Vyhoreta? Z čoho? Z vlastného dieťaťa? Čo mám závidieť na vyhoreti?
Nemám absolútne ani jeden dôvod závidieť niekomu,kto sedí doma na zadku
A už vôbec nikomu nezávidím,že je otrok štátu.
Mám nápad, čo keby si z materskej vyhoretá mamička išla čo najskôr oddýchnuť do práce. Čo poviete, dievčatá?
A este tolko k tomu, ze budte nahnevane na politikov, ktori KRADNU MILIONY. Nie na ubohe zeny, ktore sa snazia zlepsit svoj zivot.