Matka sa vzdala 2r.syna.Otec si ho súdnou cestou osvojil do svojej opatery. Nie sú zobrať a ona nemala záujem sa o neho starať a dala ho svojej chorej matke.A ta ho nechcela a otec ani nevedel čo sa deje,lebo pracuje v zahraničí. Hneď ako zistil čo sa deje stara sa o neho.A pointa je zaujímavá. Ako je možné že on nemôže poberať rodičovský príspevok?Vraj ona musí požiadať o odniate a potom on požiadať on.To je choré. Nik sa nevzdá dobrovoľne 460e aj keď nemá syna ani záujem o ného. Úrad vraj za to nemôže. Viete poradiť?
@tundra ale musi mat aj zahranicnu zmluvu, aby mohol poberat rodicovsky zo zahranicia, nie? lebo bezne maju ludia slovenske zmluvy a robia vonku.
@snehulienka639 ja som pracoval na Rakusku zmluvu s pobytom v Rakusku.Manzelka bola na retazovej materskej a vybehal som to.Vsade som bol osobne,priniesol som vsetky podklady co chceli a platili.Dcera ma uz 18 rokov,bolo to davno a podmienky sa menia.Neviem,aky je aktualny stav,uz nepracujem v Rakusku,odisli sme cela rodina do Švajciarska.
@romanhalmo a ma sudne papiere? S rozsudkom sudu by som sa odvolala na taketo nieco a podala ziadost na zastavenie vyplacania pridavkov na matku a/alebo aj zalobu za neopravnene poberanie prispevkov a ziadost na otca dietata+ sudne rozhodnutie...
Otec dieťaťa stále pracuje v zahraničí alebo je na Slovensku? Dieťa má zverené súdom?
@romanhalmo Skús napísať do skupiny Právne poradenstvo https://www.modrykonik.sk/group/1900/
@sense dieťa má zverené súdom
@caramellka ďakujem
@vevesh ano súdne papiere aj bol osobné na socalke
@romanhalmo a pracuje stále v zahraničí alebo je doma na slovensku
@sense pracuje v Rakúsku na tyždnovky a ma Slovenku živnosť. Ale na úrade povedali že matka sa musí sama vzdať rodičovského príspevku a oni z tým nič neurobia.A ona sa ho nechce vzdať. Nechápem to.Sud rozhodol v opatere otca.A nič viac sa nedá.Chore toto.
@romanhalmo pokial pracuje muz v zahranici,matka dietata nepracuje,tak podla zakona mu vznika narok na rodinne pridavky v zahranici.Rodicovsky prispevok, manzelka tiez poberala z Rakuska,ked som tam pracoval.
Toto je trochu komplikovanejsie a inf.ti daju na odbore soc.veci a rodiny v mieste bydliska.