Ahojte! Vedel by mi niekto poradiť prečo musím ukončit PN, ktorá mi trva od1.8.2015 pred nastupom na md ak my nárok na ňu nevzniká
@elninoenmipueblo dakujem ty za odpoved
na pnke normálne môžeš ostať do opôrodu, prečob y si nemohla?
@petrao2 Ja len k tomu, co sa tyka platenia zamestnavatela: hlavne je, aby si bola v SP riadne nemocensky poistena. Co sa tyka platenia odvodov zamestnavatela to nie je tvoj problem. Tam nabehuju penale zamestnavatelovi. Teba zrejme zamestnavatel vobec nenahlasil do SP a preto ti nemocenske poistenie neplynulo, od nastupu do PP.
@dena1973 tam je to trosku komplikovanejsie....on ma prihlasil do ineho okresu a uplatnil si ODVODOVU ULAVU ale mne dal klasicku zmluvu,dva roky nemusel platit a ked som sa pytala tej mudrej pani na soc ze co mam rbit ake mam teda moznosti ci si to mozem nejako doplatit alebo co tak len mykla plecom ze nato som mala myslit skor ako som otehotnela,ale uz to neriesim dost som sa nad tym trapila a behala po uradoch.Len teda uz tu pn dotiahnut do konca a bude dobre
Dnes som zistila na soc poisť že Pn môžem do pôrodu
Baby napiste rovno do SP nech vam daju odpoved pisomne. Maju tam poradnu. Mne vzdy poradili a velmi rychlo a mala som istotu ze to mam z prvej ruky.
Mne dnes pani zo soc povedala ze o matersku musim poziadat a ked mi dojde ze nemam narok tak potom mam ist na upsvar a ziadat rodicovske az po narodeni.....ale ked som sa jej pytala ci musim ukoncit marodku tak povedala ze ano ze neda sa byt na marodke do porodu lebo od 36 tt uz musim byt na materskej bez ohladu nato ako to dopadne......tak ja uz tomu fakt nerozumiem!!!
@libka1 a nevies ci maju aj poradnu na telefon?
@petrao2 maju, ale pisomne je predsa len pisomne, ja som si od nich vzdy vsetko nechala poslat pisomne po predchadzajucich skusenostiach ze mi tu na pobocke panie kolkokrat aj blbost povedali 😉
http://www.socpoist.sk/kontakty/48000s
na tej linke my vzdy povedali najprv telefonicky, aby som bola v obraze a potom som pre istotu poslala este aj pisomne otazku.
@petrao2 Napíš o tomto svojom probléme a naťahovačkách priamo niekde na šéfstvo SC. S pani za pultíkom sa nenaťahuj. Zrejme ju zbytočne "otravuješ". Ak sa ty nebudeš byť za svoje, tak oni sa na teba vykašlú. Píš, búš do nich. Ak je problém, nič sa nedá robiť. Ale za pokus to vždy stojí.
@libka1 co na sere???ja som sa nasrala ked som bola v 3 mesiaci a mi pani povedala ze mam si uzivat tehotenstvo a nerozculovat sa lebo to mi skodi....a nasralo ma to ked mi povedala "Ze ked chcem mozem marodovat ale peniaze nedostanem,alebo mam ist do roboty"...Som na rizikovom a robila som v mäsiarni...
Nie zo zakona nemusis . mohla by si sa s dokim dohodnut nech ti predlzi Pn az do porodu .ked nemas narok na md .dnom narodenia dietata ti vznika narok na rodicovsky.nech Ti vsetko dobre dopadne😉