Dobry den mamičky. Mam jednu otazku... Dieťa mi dovršilo 1.7.2016 3 roky. A som na predlženej rodičovskej,s tym že zatial pracujem na dohodu,kym dieťa nenastupi v septembry do školky,nNemam problem,len chcem vedieť prečo mi ešte prišla za jul rodičovska,kedže som na neplatenej rodičovskej. Dakujem za odpovede...
Dakujem za odpoved,už som si myslela že sa pomylili. 😉
Btw mne bolo povedané že dohodu musim zrušiť ak chcem byť na predĺženej rodičovskej neplatenej,dokonca som pred pracovníčkou SP volala mojej už bývalej šéfke...
Nevie mi nikto poradiť?
@mimuskaaaa idealne je nechat si pn az do porodu
@mimuskaaaa ak si trvali prac.pomer mas narok na MD a ten papier odovzdas zamestnavatelovi ☺
@majusqa77 aha a potom čo odovzdám v práci aký papier
A na sociálnu nemusím ísť vôbec iba po pôrode na úrad si vybaviť príspevok?
@maminkaat nemám ani tpp iba na dobu určitú
@mimuskaaaa podstatne je..odkedy ti trva pracovny pomer
Tak pardon ze som si vobec dovolila nieco napisat
@mimuskaaaa papier budes potrebovat, nech ti ho vystavi dnom porodu. Zo socialky budes potrebovat doklad o tom, ze nemas na materske narok
A keď to poviem lekárovi myslíte že má nechá ešte na PN až do toho pôrodu? A ten papier zo sociálky si mám tiež vybaviť až po pôrode? Alebo môžem aj skôr a ten sa odovzdáva kde prosim vas?
@nivea777 pracovný pomer mi trvá od januára tohto roku to mi bola predlzovana zmluva na rok
@majusqa77 A keď to poviem lekárovi myslíte že má nechá ešte na PN až do toho pôrodu? A ten papier zo sociálky si mám tiež vybaviť až po pôrode? Alebo môžem aj skôr a ten sa odovzdáva kde prosim vas?
@mimuskaaaa tazko povedat, ako sa lekar zachova. Papier da socialka az na zaklade ziadosti o materske
@majusqa77 tak vám ďakujem za rady
@mimuskaaaa A kedy máš termín? Nepracovala si aj minulý rok aspoň pár dní? Ono by ti to možno aj vyšlo.....Od ktorého januára pracuješ?
@evittam pracujem od októbra minulého roku a v januári mi znova predlžovalo zmluvu tak to je asi málo.
@evittam a ešte som zabudla že vlastne som PN od februára tak to sa tam asi neráta.
@mimuskaaaa keby si robila,tak ti to vyjde..takto nevyjde..ale aspon tych 223 ci kolko to je,dostanes
@mimuskaaaa pracovny pomer trva?
@majusqa77 áno trvá..
@nivea777 takže Pn sa neráta do materskej?
Dobrý deň potrebujem radu som v 34 tt. A pri ďalšej kontrole u lekára uz obdrzim papiere na nástup na MD...ale ja viem ze na ňu nárok nemam, mám mu o tom povedať a nech ma nechá na PN až do pôrodu aby som nezostala bez penazi nez sa malý narodí a vybavím si rodičovský? Ale som zamestnaná a tam tiež potrebujú predsa nejaký doklad.Uz neviem čo robiť ...poradimi niekto prosím...dakujem