Prečo mi nevyplatili rodičovský príspevok?

stibila
14. mar 2014

Ahojte maminky,prosim vas neviete mi niektora napisat aky moze byt dovod,ze nevyplatili rodicovsky prispevok len rodinne pridavky?,maly mal v januari 3 roky,takze mal by prist aj tento mesiac ze?,je to platene mesiac po zadu,alebo sa mylim?a nakolko je sestra slobodna matka jej vraj hovorili ze ona bude poberat 6 rokov.Alebo sa nieco zmenilo v tom?ja sa nevyznam a nakolko jej nedavno prisla sms a suma tam len za rodinne pridavky a uz niesu ani na up,aby sa informovala ,a este sa jej to ani raz nestalo.

dai
14. mar 2014

@stibila mozno ti odpise nejaky expert, ale ja osobne som nikdy nepocula o tom zeby sa rodicovsky platil slobodnym do 6teho roka zivota dietata - to sa plati len pri predlzenej rodicovskej dovolenke zo zdravotnych dovodov... Detto posledna vyplata ked maly mal 3 roky v januari mala byt podla mna k 15temu februaru ( alebo podobnemu datumu ako dostavala rodicovsky - cize dostala este zaplateny cely januar... )

zabka1987
14. mar 2014

Do 6 rokov? to jedine zo zdravot. dôvodov.... podľa mňa tento mesiac už nemá dostať. Veď za január dostala vo februári ...

nivi
14. mar 2014

uz nema narok, naposledy mala dostat vo february.
a neviem kde pocula o tych 6 rokoch ale je to blbost. slobodna mamicka nema ziadne vyhody.

stibila
autor
14. mar 2014

@dai
@zabka1987
No to neviem,ze jej vraveli ze ked je slobodna matka takze do 6rokov,to este na zaciatku pred troma rokmi,zdravotny dovod nieje.,ale ved to som si aj ja myslela ze to nie je mozne ze do 6 rokov,len ona tvrdi ze jej tak vraveli,ale asi mate pravdu .

stibila
autor
14. mar 2014

@nivi
Ďakujem za odpovede,a ano vo februari dostala maly mal 29teho janura 3 roky.

zabka1987
14. mar 2014

@stibila určite to tak nie je 🙂 už jej rodičák určite nepríde 🙂

klincek
14. mar 2014

@stibila dievcata maju pravdu, posledny RP dostala sestra za januar (vyplateny vo februari), na viac narok nema.

nivi
14. mar 2014

@stibila asi zle pochopila. predlzenie je mozne do 6 rokov ale iba ak je to dane zlym zdravotnym stavom, urcite nie preto, ze je slobodna matka.
http://www.upsvar.sk/pd/urad-prace-socialnych-v...

stibila
autor
14. mar 2014

Ďakujem este raz vsetkym za odpovede zle pochopila ,lebo maly je v pohode ziadne zdravotne problemy nema. vidim ze ste sa zhodli .