Ahojte maminky,prosim vas neviete mi niektora napisat aky moze byt dovod,ze nevyplatili rodicovsky prispevok len rodinne pridavky?,maly mal v januari 3 roky,takze mal by prist aj tento mesiac ze?,je to platene mesiac po zadu,alebo sa mylim?a nakolko je sestra slobodna matka jej vraj hovorili ze ona bude poberat 6 rokov.Alebo sa nieco zmenilo v tom?ja sa nevyznam a nakolko jej nedavno prisla sms a suma tam len za rodinne pridavky a uz niesu ani na up,aby sa informovala ,a este sa jej to ani raz nestalo.
Do 6 rokov? to jedine zo zdravot. dôvodov.... podľa mňa tento mesiac už nemá dostať. Veď za január dostala vo februári ...
uz nema narok, naposledy mala dostat vo february.
a neviem kde pocula o tych 6 rokoch ale je to blbost. slobodna mamicka nema ziadne vyhody.
@stibila asi zle pochopila. predlzenie je mozne do 6 rokov ale iba ak je to dane zlym zdravotnym stavom, urcite nie preto, ze je slobodna matka.
http://www.upsvar.sk/pd/urad-prace-socialnych-v...
Ďakujem este raz vsetkym za odpovede zle pochopila ,lebo maly je v pohode ziadne zdravotne problemy nema. vidim ze ste sa zhodli .
@stibila mozno ti odpise nejaky expert, ale ja osobne som nikdy nepocula o tom zeby sa rodicovsky platil slobodnym do 6teho roka zivota dietata - to sa plati len pri predlzenej rodicovskej dovolenke zo zdravotnych dovodov... Detto posledna vyplata ked maly mal 3 roky v januari mala byt podla mna k 15temu februaru ( alebo podobnemu datumu ako dostavala rodicovsky - cize dostala este zaplateny cely januar... )