Prečo mi neprišiel rodičovský príspevok a rodinné prídavky?

15. mar 2022

Dobrý deň je 15teho pol piatej večer a mňa ešte neprišiel rodičovský príspevok ani rodinné prídavky. Mam poštovú banku. Je niekto natom rovnako alebo kde mohla nastať chyba ?

e3v3a3
15. mar 2022

Ani mne ešte neprišiel. Mám UniCredit

cairka
15. mar 2022

A čo čakáš, že to robili cez víkend? Samozrejme, že prídu zajtra - pozajtre.

autor
15. mar 2022

@cairka a nema sa vyplácať do 15teho dňa ?

nafka0483
15. mar 2022

A co ze je 15teho? Termin je do konca mesiaca, ked dovtedy nebude na ucte tak mozes riesit ci nenastala chyba.

reni666
15. mar 2022

ja som dostávala stále 16 teho..

autor
15. mar 2022

@nafka0483 aha okej tak je to bezpredmetne, ja mam zafixovanane ze do 15 teho chodia, aj mi vždy tak nabiehaju aj materska mi chodila tak. To som nevedela ze do konca mesiaca.

januska20
15. mar 2022

Zuza , nerob paniku !!!! Ani ja ešte nemám..

nafka0483
15. mar 2022

To ze bezne tak chodia este neznamena ze taky je deadline. Vyplata je do konca mesiaca. Takze par dni oproti "beznemu" terminu hore-dole (podla navalu prace, vikendov, sviatkov) je uplne ok. Aj keby nabehol 30.-31. tak je to uplne v poriadku ;)

autor
15. mar 2022

@nafka0483 dakujem, ja som myslela ze do 15teho sa ma vyplácať ze je to tak dane.

sasitimi17
15. mar 2022

ahoj mne prídavky prišli mám TB 🙂
tiež si myslím že by sa mali držať toho 15-16 dátumu a nie hala-bala ako baby píšu že 30 je v poriadku...

zuzuliennka1
15. mar 2022

posledne mesiace nechodi rodicak 15eho uz celkom dlhsiu dobu 😁 parkrat dosiel 14eho, ovela castejsie 16eho. Dnes poobede mi pipla banka, popravde ostala
som prekvapena😂

petamich
15. mar 2022

oficialne vyplatne terminy su od 15-25. v mesiaci, takze nie nemusia sa drzat 15. a stale maju cas 🙂 a je uplne jedno kto ma aku banku, kedze patrime pod rozne pobocky, rozne pracovnicky...takze to ze niekomu do TB dnes prislo, neznamena, ze na ineho zabudli, ked mu neprislo ;)

elizabet173
15. mar 2022

@sasitimi17 nemusia sa držať 15.-16., lebo tento termín nemajú stanovený, to len ženy si stanovili, lebo im tak väčšinou rodičák chodí. Majú vyplatiť do konca mesiaca.

11mirka22
15. mar 2022

Mám poštovú banku, nabehli mi rodinné práve teraz.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
15. mar 2022

@petamich neviem, prečo mi zmazalo príspevok, len som sa chcela spýtať, či nie je na rodičák iba jeden výplatný termín. Chodí síce približne v polovici mesiaca, niekedy skôr (Vianoce), niekedy neskôr, ale dva výplatné termíny sú na materskú, či?

lukina20
15. mar 2022

Mam TB a neprislo mi nic…

petamich
15. mar 2022

@elizabet173 neviem, raz som sa na to pytala kamosky, co robi na URPSVaR a povedala mi, ze oficialne posielaju okolo toho 15. +-2 dni podla toho ako padnu pracovne dni ale ze maju cas aj do konca mesiaca, cize toho 25. som si ja mohla spojit s materskou, asi 🙈

snowflake07
15. mar 2022

Baby to vy ako žijete len prežívate,keď pozeráte dátum ,čas a plačete,že nemáte peniaze?Ved to je hrozne.

sasitimi17
15. mar 2022

Ako mna sa týkajú len prídavky, ale úplne chápem tie mamičky ktoré žiaľ musia rátať každý cent.. tak je normálne že ten príspevok očakávajú keď je zvykom mať 15teho. Myslím že ani jednu z vás by nepotešilo čakať až do konca mesiaca 🙂

snowflake07
15. mar 2022

@sasitimi17 Dieťa si urobím vtedy,keď na účte mám aj bez cinknutia minimálne na 3-4 mesiace plnohodnotného života .Nehovoriac o tom,že aj z domu sa dá niečo robiť a privyrobiť si.
Deti treba nechať žiť a nie s nimi živoriť a prežívať,lebo ako 15_steho ešte aj čas sledovať a plakať je fakt živorenie.

alana1
15. mar 2022

no ved je prazdna statna pokladnica, tak co sa cudujete a teraz su navyse priority uplne inde ako posielat peniaze slovenskym mamickam na rodicaku... :(

sasitimi17
15. mar 2022

@snowflake07 tieto múdre reči tu naozaj niesu potrebné

mirkasmile
15. mar 2022

@snowflake07 veď toto 🤷
Keď som bola mladšia,deti som chcela.
Teraz keď si mám predstaviť,že z mojej výplaty + mužovej zaplatím hypotéku, energie, stravu, drogériu, a budeme chcieť aj niekam ísť...no na dieťa peniaze neostanú 😀
A nakoľko tiež som toho názoru, že deti by mali žiť,nie len prežívať, tak deti asi nebudú 🙊

leuska1991
15. mar 2022

Zajtra

snowflake07
15. mar 2022

@sasitimi17 Sú potrebné.Možno práve niektorá po prečítaní si pozrie stav účtu a nechá muža samého zaspať

nikasmile
15. mar 2022

Ani mne neprišli, ale už sa stalo, že prišli aj 16teho

alana1
15. mar 2022

@mirkasmile marnost a ty co robis tu na mamickovskom fore s takymto hroznym nazorom? cim mensie dieta, tym mensie vydavky...takze nie nie su deti nakladne a do 3 rokov skoro vobec. cely problem je ten, ze zena na RD hoci pracovala ako top managerka je na prijmovej urovni ako cierna 20 rokov nezamestnana spoluobcianka...

sasitimi17
15. mar 2022

@snowflake07 aha no tak pardon že nie každá mamička je zabezpečená tak ako ty… trochu empatie žena…

petamich
15. mar 2022

@alana1 prosim ta to je co za hlupost? lebo doteraz ta statna pokladnica bola preplnena, ze aj viac posielali 🙈🙈

zena topmanagerka sa na tu matersku financne pripravila, lebo mala z coho a isto nie je odkazana na rodicak, ktory je mimochodom prispevok a ma pokryt aspon ciastocne naklad na dieta a nie na matku 🤷‍♀️ a nezamestnana spoluobcanka ked uz nic ine, ma aspon 100E menej