Ahojky, bola som evidovaná na ÚP aby som vyčerpala podporu, ktorá by mi inak prepadla ... Do konca augusta som teda v evidencii.
Ako to bude z rodičákom, ak 31.8. Majú nestrankový deň a v piatok 1.9. je sviatok. Bolo mi povedané že mám prísť 4.9. pondelok. Muž si ma odňať RP 1.9. Ja sa odevidovat k 1.9. ale o rodičák požiadať k 4.9? ( to spätne spraviť nevedia?!) A teda mám si zistiť na zdravotnej či si mám doplatiť tie dni...máte nikto skúsenosť bola tam nejaká zastupujúca, na co k nej chodím aj kdesi volala ale pridelí čudné že všetko sa dá odňať naspäť ale opačne to nejde.
Ma tu niekto skúsenosť ? Nejde mi o tie tri dni zaplatím ak treba len minie to zvláštne...🤷♀️
@lucka_ke potom by ho ale dostal muž za tento dni a ja už nie ...takto mi tá zastupujúca vysvetlila ach vravela že už teraz nerobí na dávkach tak asi za to si nebola moc istá ....r ozmýšľam že vypíšem všetky papiere a nechám prázdne kolónky s dátumom hádam tam potom bude už tá moja a dopíšeme to potom
nie muž odhlási ku 31.8.
@lucka_ke a nevadí keď to nebude na nikom pár dni
nie, lebo rodičovský sa nekráti aj keby si požiadala 25.9. tak dostaneš v plnej výške za sept.
rodičovský príspevok môže kľudne naďalej poberať manžel a ty môžeš ostať v evidencii úradu práce, alebo ak už v ev. byť nechceš, dá sa všetko spraviť ku 4.9., RP za september dostaneš celý, ten sa nekráti a z úradu práce ťa vyradia ku 4.9. čiže zdravotku si nebudeš musieť platiť sama