Ahojte, prosím vás o vaše skúsenosti, ak sa niekto ocitol v takejto situácii a či to je vôbec možné. Aktuálne som na RD. Mám nejaké zdravotné problémy, kde mi bolo odporučené ísť na mesiac do kúpeľov plus každý den chodiť na rehabilitáciu. Čaká ma aj operácia a zotavenie bude trvať dlhšie. Mam dve malé deti a potrebujem aby sa za ten čas o ne staral muž. Takže ja by som ukončila RD a išla na PN a muž by išiel s mladším na RD. Zaujíma ma, ci sa vôbec dá ísť z RD rovno na PN na pol roka a potom sa znovu vrátiť na RD keď mužovi skončí MD. Som stále zamestnaná a zaujima ma, či za moju PN bude niečo platiť aj súčasný zamestnávateľ ak som posledné 4 roky bola MD alebo RD. Ďakujem za vase skúsenosti.
@bublinka1426 a musím mať v práci aj niečo odrobene aby som dostala PN? Neda sa to urobiť napriklad tak, že RD skončí 10.8., nástup do práce bude od 11.8. ale PN bude hneď od 11.8.? Alebo je potom lepšie ukončiť pracovný pomer a do 7 dní sa dať vypísať PN?
@bublinka1426 nie ZP ale nemocenské poistenie
@aknamorka22 musí sa ti obnoviť nemocenské poistenie, čiže najlepšie čerpať dovolenku a potom PN, prvých 10 dní vždy platí zamestnávateľ, potom od 11. dňa Sociálna poisťovňa
@lucka_ke pardon, ano zle som napisala ale myslela som to presne takto.
A nebolo by lepsie aby muz siel na ocr, ked sa bude on starat o deti?
@lucka_ke takže zrušiť RD, potom čerpať dovolenku, potom ísť PN a potom sa dá ísť znovu za pol roka na RD? Ale to by asi musel aj zamestnávateľ súhlasiť.
zam. to len oznamuješ, na RD či už ukončenie alebo obnovenie nepotrebuješ jeho súhlas
@aknamorka22 musis mat obnovene ZP v praci, aby si mohla ist na PN. neda sa len tak ist hore dole...takto to nefunguje.