V polovici novembra nastupujem na matersku dovolenku. Ako som sa docitala, tak musim na starsie dieta zrusit poberanie RP (nemozem naraz poberat matersku aj RP).
Viete mi poradit ku akemu datumu je nutne adresovat ziadost pre UPSVAR? kedze RP sa pobera za cely mesiac, staci adresovat ze k 1.12.tym padom?
Alebo to musi byt den pred nastupom na MD? teda k 14.11.?
Riesili ste toto niektora? Poradite?
Dakujem 🍀
@lilinka88 co mam vzorovu ziadost, tak tam je ze o jeho odnatie ziadam od.....
Ide mi o to, ze ked tam dam, k 14.11.aby mi ho nezrusili za cely november.
U Mihala som zase nasla, ze staci k 1.dnu noveho mesiaca (kedze sa vyplaca aj tak za cely mesiac).
Ide mi o realnu skusenost, ako to mali ine maminy...
Veď ti ho nezrušia za celý november budeš ho mať aktívny od 1-13 novembra. RP sa vypláca za celý mesiac rovnako a je jedno či v danom mesiaci ho máš aktívny deň či týždeň
Napíš to dostatočne včas na to, aby si nedostala rodičovský príspevok , ktorý ti nepatrí. Inak ho budeš musieť vracať. Napríklad ja som potrebovala už za január 2020 nedostať, tak som to riešila počas decembra, ale bolo by stačilo už aj počas januára. Príspevok chodí za mesiac spätne, čiže v januári dostaneš príspevok za december napríklad
Na začiatku novembra napíš žiadosť o zrušenie rp od 14.11. nakoľko od 15.11. si uplatňujes nárok na materské. Za november potom dostaneš plný rodicak a za 15.-30.11. materskú.
@slavkadi dakujem ti 😘, toto som mala na mysli aj ja. Ze takto to urobit.
Ahoj, ano, od datumu MD. A ak ma manzel narok na Md, moze teraz ziadat on, kedze je mozny subeh MD na starsie dieta otca a matky na mladsie dieta. On ma narok 28 tyzdnov, cize uz ako si to naplanujete 🙂
@sasesoe ma manzel narok na MD. Cize on moze so starsim byt na MD? este nema ani 2 roky.
A moze ist na MD napr.aj od 1.12.? Dakujem ti velmi pekne 🤗
Na MD môžete byť súbežne každý na jedno dieťa. Ale počas MD nesmie pracovať
Ano, moze ist na md i od 1.12. Mesiac predtym je potrebne oznamit zamestnavatelovi.
Však napíš,že žiadas o zrušenie poberania RP z dôvodu nástupu na MD k dátumu (kedy nastupujes na MD)