Informujem sa o prechode z RD so starším dieťaťom na MD s druhým. Potvrdenie od gynekologičky pre sociálnu poisťovňu o nároku na materské som odoslala zamestnávateľovi.
Mám ešte nejaké povinnosti voči úradu práce (aby odňali rodičák na prvé dieťa, prípadne ešte niečo iné)?
Neviem sa nikde dovolať.
Ďakujem
@sun_shine_2020
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Len SP má 60 dní na to, aby mi to rozhodnutie poslala, nie? Takže je riziko, že mi stihne prísť rodičák nielen za september, čo ešte má,ale aj október, čo už mám mať iba materskú. (materská mi začína druhý septembrový týždeň) Skúšam dnes volať na ÚP, ale nedvíhajú mi. Aby mi potom nerobili problémy. Ale teda dobre, ak to stačí až potom, ja som už chcela ísť zajtra radšej osobne na ÚP to vypísať.
Veď aj podaj žiadosť o odňatie RP k dátumu,kedy nastupujes na materskú a máš vybavené. Ak budú niečo potrebovať, čo by nemali, nakoľko majú prístup k údajom či máš alebo nemáš materské, prip si vedia riešiť sami s SP, vieš im potom aj mailom doložiť
Na urad prace treba ist dat ziadost o odnatie RP ku dnu nastupu na MD, necakat. Ja nastupujem 4.9. A ziadost som niesla v ten den ked som tlacivo na matersku niesla zamestnavatelovi.
Ja som oznamovala resp pisala ziadost o odnatie rp ku dnu nastupu na MD. Zamestnavatel poslal MD na SP a viac som riesit nemusela
Ja som podavala ziadost o MD cca 2 tyzdne dozadu (este nemam rozhodnutie). Tento tyzden som bola na UPSVARe so ziadostou o odnatie RD a pani mi ju neprevzala, ze je to zbytocne, ze staci do konca 10/2023 doniest priznanie MD zo SP 🤔 nastup na MD mam buduci tyzden 😁
ahoj, ked ti pride vyjadrenie zo socialnej poistovne, ze ti priznavaju matersku, tak s tym papierom pojdes na urad prace, aby ti odnali rodicak. Tak mi povedala vcera pani na UPSVARe.