Ahojte maminky .prosím vás ako to je keď syn bude mať 3 roky a ja v piatom mesiaci tehotenstva .budem mať nárok na materskú a rodičovský príspevok ten vyšší 400€ ? Alebo ten rozdiel sa nedá nijako vykryť? Ďakujem za každú radu a skúsenosť ❤️
@petamich pojem reťazový pôrod v zákone o sociálnom poistení definovaný nie je. Je to len všeobecne prijaté pomenovanie situácie, keď zamestnankyňa, ktorej trvá pracovný pomer, plynule prechádza z materskej na rodičovskú dovolenku a následne s ďalším dieťaťom na materskú dovolenku
Toto je zo stránky sp
Syn bude mať 3 roky a ja v tom čase budem len v piatom mesiaci 😏 no a ako tehotnú ma určite nik nezamestna .aby som pokryla tie ostatne mesiace 🥺
@adrika8991 a kedy ti skončil pracovný pomer? Ak nedávno, tak možno stíhaš ešte DNP. Ak dávnejšie, tak už to nevyriešiš nijako, budeš bez materskej a s nižším rodičovským.
@melanta ahojte ja mam tiež otázočku.Syn bude mať 3roky v july, pracovný pomer mi stále trvá moja otázka znie musím zase dodržať lehotu 270dni do 13tt alebo tým,že pomer nebol zrušený mala by som nárok na materske ak nastupim do práce opäť?
@paulinkapalka ty si stále braná akoby si mala aktívne poistenie, keď ti prac. pomer trvá. Takže budeš mať nárok na tehotenské aj materské. Či už prejdeš na MD priamo z terajšej RD alebo medzitým pôjdeš nachvíľu späť do práce.
@melanta ďakujem za radu😄
retazovu matersku nestihas - to by sa druhe dieta muselo narodit do troch rokov preho, ak ti trva pracovny pomer, tak budes mat narok na matersku + vyssi rodicak a matersku ti vypocitaju z pravdepodobneho vymeriavacieho zakladu
ak pracovny pomer netrva, tak budes mat narok len na nizsi rodicovsky