Prechod z rodičovského na materskú

puli9
3. júl 2023

Ahojte, vedeli by ste mi poradiť ako a kedy ste riesili ukončenie rodičovského a nástup na materskú? Materská dovolenka by mi mala začať 4.8 a však stale čerpám rodičovský, myslela som že dnes odovzdám materskú a na úrade vypytam tlačivo o zrušení rodičovského a však pani na socke mi materskú nevzala, že stačí odovzdať až k dátumu 4.8 čo sa mi zdá neskoro a zas pani na úrade má ubezpečovala, že netreba vypisovať žiadne tlačivo na ukončenie rodičovského, čo sa mi tiež nechce verit 🙈 Vôbec teda neviem čo a ako, stiahnut nejake tlačivo s inetrenetu? Kedy odovzdať? Obe k rovnakému dátumu ? 🙏🙏🙏

sajmonka_1216
3. júl 2023

@puli9 rodičák ti predsa zrušia automaticky, ked prejdeš na materskú..
stačí až v deň, keď budeš mať nárok, nie je to neskoro..

babovka2321
3. júl 2023

@puli9 neukoncovala som rodicak, sami mi poslali papier domov, ze na zaklade priznania materskeho mi ho rusia ku dnu...

e1i
3. júl 2023

@puli9 ja som pisala ziadost o odnatie rp z dovodu nastupu na MD. To som odniesla na urad prace. A ziadost o matersku az k dnu nastupu na nu som posielala.

puli9
autor
3. júl 2023

@e1i prosim Vás a žiadosť ste mali odkiaľ ? 🙏 a ako skoro ste žiadosť na úrad doručili ?

e1i
3. júl 2023

@puli9 na internete na stranke upsvar najdete. 29.8 som nastupovala na MD a na urad som to niesla 26.8,cize v piatok pred.

domka222
3. júl 2023

Tiež som ukončovala poberanie RP podaním žiadosti o odňatie. Dátum odňatia bol deň pred nástupom na MD. Stačí zaniesť až začiatkom augusta