Ahojte babenky.
Mám na Vás veľkú prosbu. Potrebujem poradiť ohľadne nástupu na materskú.
Čakám prvé miminko, a ešte v živote som ani nebola vypísaná, takže mám v tom celkom zmätok. Môj problém spočíva v tom, že od 18.12. ma môj gynekológ musel vypísať na pn pre zdravotné problémy, bohužiaľ už ani v robote som nemala dovolenku takže som musela na ňu nastúpiť. Moja prvá otázka spočíva v tom, či sa mi aj napriek pn bude materská vyratuvávať z prijmu alebo z pn. Predpokladám, že z prijmu, len si nie som istá. Inak mi môj gynekológ určil, že na materskú môžem nastúpiť medzi 1. a 14.1.2015. Takže tu mám opäť v tom zmätok. Kedy dôjde k ukončeniu pn a nástupu na materskú?
Ďakujem Vám za Vašu ochotu a akúkoľvek pomoc.
Aha, takže vlastne v mojom prípade mi pn ukončí môj gynekológ A zároveň ma vypíše na materskú. Nevadí, že idem k nemu na kontrolu až 9.1, stačí ak ma vtedy môj gynekológ dá na materskú? Kežde by som mohla na materskú nastúpiť už od 1.1. Pýtam sa len preto, že nechcem mať doťahy na sociálke.
Ďakujem krásne za odpoveď
Ďakujem krásne za odpoveď.
Prajem príjemný večer a hlavne víkend
Dobrý večer, chcela by som Vás poprosiť o radu.
Od 11/2018-4/2018 som bola pn z dovodu rizikoveho tehotenstva, ktoré skoncilo spontánnym potratom v 24tt. Teraz som opäť tehu a budem opäť na rizikivom a zacinam pn. Chcem sa spytat, z akeho obdobia sa mi bude vyratavat md? resp aj pn. V zamestnani robim nepretrzite 7 rokov. Nenarusi predosla pn poberanie MD? Dakujem za info.
@reni0911
matersku budu vyratavat z prijmu a doktor Ti urci den nastupu na matersku- vypise Ti doklad o nastupe na matersku a Ty si ku dnu predtym ukoncis u doktora pn a od nasledujuceho dna zacnes matersku, ten doklad co doktor vypise odosles do prace, oni to poslu do Socialnej poistovne a pride Ti potom vymer a to je vsetko....