Prechod z PN na materskú

katka13543
11. apr 2020

Dobrý večer. Ak sa smiem opýtať prechádzam z PN na materskú a chcela by som len vedieť či mi príde nejaké rozhodnutie ako pri PN alebo budú automaticky posielať.? Ďakujem za každú odpoveď ☺️☺️

evittam
11. apr 2020

@katka13543 Co ti maju automaticky poslat? Podala si žiadosť o MD? Ukončenie PN? Nic sa nedeje automaticky.

katka13543
autor
11. apr 2020

@evittam áno podala som žiadosť všetko je zaslané. Len chcem vedieť či mi príde domov nejaké rozhodnutie ako keď sa začína PN

evittam
11. apr 2020
romanatrnavska
11. apr 2020

@evittam môžem sa opýtať? 🙂 ja prechádzam z rd na MD a oni majú 60dni odkedy som ja odovzadala papier na sociálku o MD alebo 60dni odkedy až účtovníčka im poslala to prehodenie z rd na MD? (mam lenivu účtovníčku v práci a povedala mi ze si mam papier odniesť sama na sociálku že jej stačí len kópia)

evittam
11. apr 2020

@romanatrnavska No účtovnicka nie je povinná robiť co pises to po prvé. Je tvoja povinnost odovzdať žiadosť o MD na SP. Cize maju 60dni na rozhodnutie odkedy obdrzali žiadosť potvrdenu zamestnávateľom

evittam
11. apr 2020

@romanatrnavska Vo výkaze "prehadzuje" danu skutočnosť do konca mesiaca nasledujúceho skutočnosti.

romanatrnavska
11. apr 2020

@evittam jaj som nevedela lebo na SP hneď na mňa vyleteli že a to prečo neurobila účtovníčka? Hovorím ja neviem proste mi povedala ze si to mam odniesť a ona ma potom len prehodi z rd na MD znova...dakujem za odpoveď tak uvidím ci už príde tento mesiac materská alebo až ten ďalší doplatia aj za marec 🤷🏻‍♀️