Prosím vas, viete mi poradiť, či mám nárok na maximálnu podporu v nezamestnanosti po ukončení RD. ..
Od septembra 2014 som bola PN kôli tehotenstvu (predtým 4roky zamestnaná na Tom istom mieste), od apríla 2015 na MD, RD, od apríla 2018 do júna vyčerpaná dovolenka a nástup na druhú MD, teraz v júni sa mi končí druhá RD, chcem dať výpoveď po odčerpani jedneho dňa dovolenky, budem mať aj tak nárok na maximálnu podporu? Mladšieho mi u nás žiaľ nevezmú do škôlky prvý polrok, tak hľadám možnosti ako neostat na najnižšom prijíme. Ďakujem.
📌
@1gabriela13 ak vyčerpeš všetku dovolenku tak ti nemá čo zvýšiť vymeriavací základ a podporu budeš mať rátanú len z platu ... tj. pri 1000e hrubom plate budeš mať 500e podporu ...
ak chceš max. tak treba čerpať 1-2 dni dovolenky a zvyšok preplatiť.
@zalka ahááá super, ďakujem ze si mi poradila. Inak to sa dá dohodnúť zo zamestnávateľom? Lebo on mi chce dať vyčerpať celú dv.
@1gabriela13 no áno ... dá sa dohodnúť ... lacnejšie aj pre neho je ak ti dá čerpať den dva dovolenky a zvyšok preplatí ...
alebo potom sa dá podpísať skončenie tak ... ako chce zamestnávateľ .. a poriešiť dni čo sú navyše z tvojho pohľadu PN, alebo OCR
@1gabriela13 ďakujem za rady
@zalka bežne za kalendárny rok mi nabieha 45dni dovolenky, teda za 6mes na md mi nabehla alikvotna časť teda 22dni? Z predchádzajúcej md mi ostalo dosť dni čo som pozerala na tej páske z obdobia na konci prvej rodicivskej- tohtoročná 45dni, z predchádzajúceho obdobia 51, následne som si vyčerpala cca 30dni. Plus mi nabehla nová.
@myshela prepáč už som domotaná, na čo konkretne sa vlastne pýtaš, lebo ak na podporu tak ako som napísala ... čerpanie dovolenky a preplatenie zvyšku ...
ale v poslednom už riešiš dovolenka čo ti nabehla, no ak si na MD a RD tak dovolenka nabieha za celý rok a kráti sa o dni na RD.
Nie je to tak, že za 6m MD, mám nárok na 6m dovolenku, nie je to vôbec tak.
@zalka ahoj,môžem sa ťa opýtať asi to isté čo tu je dookola,len si musím byť istá,že urobím dobre..konci mi RD, nárok na podporu mám, ale ak chcem tu maximálnu tak si mám vziať 2 dni dovolenky a zvyšok preplatiť?a je jedno,koľko som pred tým zarábala? Dostanem tu podporu čo je cez 1000?alebo to zle chápem? Ďakujem za vysvetlenie a trpezlivosť 🙂
@myshela jeden deň vyčerpania dovolenky asi stačiť nebude