Prechod z materskej na rodičovský

somkatka
13. feb 2023

Ahojte, chcem sa opýtať aké sú momentálne podmienky, resp. Aké papierovacky treba keď prechádzam z materskej na rodičovskú. Neviem sa nikam dovolať. Ďakujem

9lf9
13. feb 2023

@somkatka ist na upsvar a podat si ziadost o rodicovsky.

zuzuliatko18
13. feb 2023

Alebo vyplniť žiadosť o rodičovský online, cez slovensko.sk. a požiadať zamestnávateľa o rodičovský dovolenku, mesiac pred nástupom na ňu, ak si zamestnaná.

somkatka
autor
13. feb 2023

@zuzuliatko18 to si môže hocikto takto vybaviť? Nepotrebujem na to nic? Do prace som poslala len mail, musím aj nejaku oficiálnu žiadosť?

zuzuliatko18
13. feb 2023

@somkatka slovensko.sk cez občiansky s čipom, ak ho máš aktívny. Niekde som čítala, že akceptovali aj žiadosť emailom.
V práci záleží, ako to máte interné nastavené. Ja robím v štátnej sfére, my máme na všetko dáky papier a postup😀

somkatka
autor
13. feb 2023

@zuzuliatko18 ďakujem pekne 🙂

54tinka54
13. feb 2023

@somkatka ja som si vybavila rodičovský cez email, zavolaj si na upsvar a podľa bydliska ti povedia pod ktorú pani patríš a jej to potom pošleš na mail 🙂

nataliik
13. feb 2023

@somkatka do prace poslať list doporučený, nech máš dokaz , keby niečo, mesiac predskoncenim materskej.
A potom upsvar bud osobne alebo poslať mailom alebo elektronicky, ak máš overený podpis.