Prechod z materskej na rodičovskú dovolenku

zdenkanikolka
22. feb 2019

Pekný večer prajem.Možno to tu už bolo,ale neviem sa v tej spleti informácii vymotať ☹ ProsímVás,kedy je potrebné ísť si pred ukončením materskej na sociálnu poisťovňu po ten doklad o nároku na materské na priznanie rodičovského???Mám z tej kopy informácii riadny chaos.Zamestnávateľovi kedy treba oznámiť pokračovanie rodičovskej dovolenky a stačí písomne???A čo sa týka dôchodkového poistenia-na rodičovskej dovolenke je treba si ho platiť sama?Je to povinné,či dobrovoľné???Dakujem za skorú odpoved.

amieima
22. feb 2019

@zdenkanikolka
- Zamestnávateľovi som oznamovala písomne prechod z materskej na rodicovsku (zaslala som podpísaný,oskenovany dokument emailom).
- Na sociálke mi dali papier o ukončení materskej až v deň ukončenia materskej. Áno,tento doklad potrebujete kvôli vybaveniu rodičovského na upsvar.

amieima
22. feb 2019

Nejde mi vložiť odkaz,ale dajte si do Googlu: prechod z materskej na rodicovsku, pravneprerodica.sk. Je to tam dobre rozpísané

kikulienkadd
22. feb 2019

Tu sú ešte nejaké news:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/rodicovsky-prispevok-a-potvrdenie-ze-otec-dietata-nie-je-na-md/

Žiadosť zamestnávateľovi o RD som poslala 30dni pred koncom materskej.

evittam
23. feb 2019

@zdenkanikolka Zamestnavatelovi pisomne oznámiť jednoducho MD konci tym a tym dnom a pokračujem v RD tym a tym dnom. Ziadne doklady k tomu netreba.
Potvrdenie o trvaní MD ti dajú väčšinou az v den skončenia MD na SP. Kopiu spolu s kopiou RL treba priložiť k žiadosti o RP. Ziadne dôchodkové poistenie neplatis. Si poistencom statu.