Dobrý deň, chcem vás poprosiť o pomoc,nakoľko by sme v blízkej dobe chceli druhé bábätko ak sa podarí.
Pracovný pomer mi zanikol počas prvého tehotenstva.Momentálne som na rodičovskom s 21 mesačnou dcérkou a začala som pracovať na dohodu 4h týždenne.Tehotna ešte nie som a určite chcem neskôr riešiť dobrovoľne poistenie.
Len zo všetkých for a porad už som dosť zmätená 🤯
Prosím vás po dosiahnutí 270dni poistenia z dohody o pč (+- ak by som otehotnela skôr tak hneď ruším dohodu a prihlasujem sa na dobrovoľne poistenie s Max. Vymeriavacím zakladom) alebo teda kombinácie mám nárok na PN a aj rodičovský?....alebo je potrebné prehlásiť rodičovský na manžela? Je niečo čo som prehliadla,prípadne moja predstava je úplne iná ako bude realita 😂🙏
Ďakujem veľmi pekne za pomoc.
@evittam ďakujem za odpoveď 😉 áno,pravidelný príjem. Len prosím vás nie je stanovený nejaky min. počet hodín alebo min. mzda,aby sa mi to normálne zarátavalo? Lebo teda dohodu mám na 4h týždenne a 4€/h tak či si mám ešte niečo iné pohľadať alebo to bude takto v poriadku.
@adkaadulka Nie
@evittam dakujem
@adkaadulka Dohoda je na pravidelny prijem? Ak nie nemáš nárok na PN ani MD. Ak mas narok na PN mozes súčasne poberať aj ND aj RP.