Pracujem na dohodu, budem mať nárok na rodičovský príspevok a PN ?

adkaadulka
13. jan 2020

Dobrý deň, chcem vás poprosiť o pomoc,nakoľko by sme v blízkej dobe chceli druhé bábätko ak sa podarí.
Pracovný pomer mi zanikol počas prvého tehotenstva.Momentálne som na rodičovskom s 21 mesačnou dcérkou a začala som pracovať na dohodu 4h týždenne.Tehotna ešte nie som a určite chcem neskôr riešiť dobrovoľne poistenie.
Len zo všetkých for a porad už som dosť zmätená 🤯
Prosím vás po dosiahnutí 270dni poistenia z dohody o pč (+- ak by som otehotnela skôr tak hneď ruším dohodu a prihlasujem sa na dobrovoľne poistenie s Max. Vymeriavacím zakladom) alebo teda kombinácie mám nárok na PN a aj rodičovský?....alebo je potrebné prehlásiť rodičovský na manžela? Je niečo čo som prehliadla,prípadne moja predstava je úplne iná ako bude realita 😂🙏
Ďakujem veľmi pekne za pomoc.

evittam
15. jan 2020

@adkaadulka Dohoda je na pravidelny prijem? Ak nie nemáš nárok na PN ani MD. Ak mas narok na PN mozes súčasne poberať aj ND aj RP.

adkaadulka
autor
15. jan 2020

@evittam ďakujem za odpoveď 😉 áno,pravidelný príjem. Len prosím vás nie je stanovený nejaky min. počet hodín alebo min. mzda,aby sa mi to normálne zarátavalo? Lebo teda dohodu mám na 4h týždenne a 4€/h tak či si mám ešte niečo iné pohľadať alebo to bude takto v poriadku.

evittam
15. jan 2020
adkaadulka
autor
17. jan 2020

@evittam dakujem