Zdravím v dec.mi konci elterngeld.pracovny poměr v nemecku mi stále trva.chcem sa spytat či mi bude vyplacany kindergeld do 3 rokov dietata alebo mi v decembri tiež konci.je německý zaměstnavatel povinný drzat mi miesto 3 roky alebo nie?a to mi Familienkasse sama stopne kindergeld alebo im to musím nějak já nahlasit?po 3 rokoch dietata sa neplanujem vrátit do DE do práce ale ostanem tu na SR.dakujem
@koni51 Ahoj, poviem Ti moj pripad. Po porode druheho dietata som ostala v DE este dva mesiace, Elterngeld som dostala 12 mes. U zamestnavatela som zadala pocas tehotenstva ze budem mat Elternzeit 3 roky, poslal mi zmluvu presne s ukoncenim na
3.narodeniny druheho dietata, v plane ustna dohoda: predlzenie ak obidvaja chceme. Familienkasse mi platila Kindergeld za prve dieta a potom za druhe kym sme sa nevyhlasili z bydliska. Potom som musela sama im napisat, ze sme prec. Ked sa neodhlasis, ide Ti dalej, az do skolopovinnosti dietata, ked uz musis potvrdit ze tam zijes a dieta chodi do skoly-ak dobre viem. my sme ale definitivne odisli. Potom som sa prihlasila na SVK a tu dostavam na deti.