Pracovala som v zahraničí. Mám nárok na materskú zo zahraničia?

9martina99
22. aug 2016

Chcem s opýtať ohľadne materskej. Pracovala som skoro 3 roky v zahraniči. V júni som sa vrátila na SVK a o mesiac na to som si našla prácu. Asi 3 týždne po tom čo som si našla prácu som zistila, že som tehotná. Kedže som ešte v skúšobnej dobe je jasné ked im to oznámim tak mi dajú okamžitu vypoved a ako tehotnu ma asi ťažko niekde zamestnaju. Chcem sa preto spýtať, či neviete ako to funguje z materskou z Anglicka. Pracovala som tam skoro 3 roky, mala som tam aj pracovnú zmluvu. A samozrejme, čo všekto budem potrebovať ak by som mala náhodou nárok poberať materskú z Anglicka. ĎAKUJEM 🙂

n0mi
22. aug 2016

@9martina99 pracovny pomer musi trvat min 26tyzdnov az do odchodu na matersku. Cize ked teraz nie si v anglicku to nejde. Na maternity allowance co je nahrada materskej nesplnas narok kedze si na sr.

9martina99
autor
22. aug 2016

ďakujem za odpoved. Teraz to bude tazke kedze som prvy mesiac v praci a ja som uz v druhom mesiaci tehotenstva :/ uvidime ako co bude. Ale na babatko s auz velmi tesim🙂

n0mi
22. aug 2016

@9martina99 to je hlavne ze sa tesis. Spravidla sa o matersku ziada tam kde platis odvody. Cize sr. Nevyjde ti to do porodu 270dni?