Chcem s opýtať ohľadne materskej. Pracovala som skoro 3 roky v zahraniči. V júni som sa vrátila na SVK a o mesiac na to som si našla prácu. Asi 3 týždne po tom čo som si našla prácu som zistila, že som tehotná. Kedže som ešte v skúšobnej dobe je jasné ked im to oznámim tak mi dajú okamžitu vypoved a ako tehotnu ma asi ťažko niekde zamestnaju. Chcem sa preto spýtať, či neviete ako to funguje z materskou z Anglicka. Pracovala som tam skoro 3 roky, mala som tam aj pracovnú zmluvu. A samozrejme, čo všekto budem potrebovať ak by som mala náhodou nárok poberať materskú z Anglicka. ĎAKUJEM 🙂
ďakujem za odpoved. Teraz to bude tazke kedze som prvy mesiac v praci a ja som uz v druhom mesiaci tehotenstva :/ uvidime ako co bude. Ale na babatko s auz velmi tesim🙂
@9martina99 to je hlavne ze sa tesis. Spravidla sa o matersku ziada tam kde platis odvody. Cize sr. Nevyjde ti to do porodu 270dni?
@9martina99 pracovny pomer musi trvat min 26tyzdnov az do odchodu na matersku. Cize ked teraz nie si v anglicku to nejde. Na maternity allowance co je nahrada materskej nesplnas narok kedze si na sr.