ako tomuto naozaj nerozumiem, ja nedostanem ani fuka od uradov pritom mam takmer odrobene 2 roky a niekto otehotnie robil dokopy 5 mesiacov a dostane 250 eur a ked som sa toto pytala na uradoch aj poistovniach pozerali na mna, ze ci som sa zblaznila, alebo ci som prisla o svoj zdravy rozum tak ako to v skutonocnosti je 🙄
@julichen no bez konkrétnych údajov o trvaní prac.pomerov, konkrétne dátumy začiatku a príp. ukončenia jednotlivých poistení (zamestananí), vym.základ ... o čo vlastne ide sa nedá ani poradiť. Prečo by si nič nedostala? ak si riadne zamestnaná 2roky (samozrejme predpokladám zamestnávatel ta prihlásil a riadne ti vypláca mzdu a odvádza odvody).
@gapa ako ja som si to tiez myslela vsetci sme v tom boli, ale evidentne je tam nejaky problem to musim vyriesti, ale teraz hladam zamestanie potom sa necudujem inym veciam kde sme clovek chce robit nemoze, potom pride clovek ktorému sa robit nechce a ma tie peniaze co mohol mat niekto iny dostane rodicovsky pritom je tehotny potom co dostane no fajn to mozem ist na matersku aj ja a manzelik moj starat sa o mna to akoze co mame za zakony a teraz je umenie aj to, aby ste si pracu udrzali aj rok nieto dva, lebo je to problem ie v zamestnancoch, ale zamestnavatelochj
@julichen ak by aj zamestnávatel neplatil ale vás riadne prihlásil a výkazy každý mesiac mzdárka posielala, tak nie je problém. Problém by bol, ak neprihlásil, resp. odhlásil bez toho, že by ste vedeli. Zákony nebudem komentovať, je to strata času a čistú spravodlivosť ťažko hladať a posúdiť. Ak by sme mali zamestnanie alebo aspon naši manželia, kde by sa dalo zarobiť, nebolo by vela iných problémov, to je fakt. Tak nech sa ti pošťastí niečo nájsť.
ja viem no co vam poviem, ale jedno viem isto, ze sa robia riadne podvody, ale na kazdeho pride raz len je to nefer voci nam ostatnym., ale dakujem moc moc krasne za vysvetlenie
@julichen v inej teme pises,ze mas odrobene pat mesiacov a si siesty mesiac tehotna, tu pises,ze mas odrobene necele dva roky a hladas pracu, tak,ako to vlastne stebou je
@lesanka845 mam odrobene zhruba 6 mesiacov priklad a som tehotna teraz som Pn dostanem 250 plus bonus 400 eur ako je toto mozne??? chcem vysvetlenie
@julichen 200 E je asi rodicovsky prispevok, a ten dostavaju aj ti, co nikdy nepracovali