Práceneschopnosť a prechod na materskú

sinnovea1
31. mar 2020

Ahojte, vcera mi sestricka dala papier o ukonceni PN a nasledne Ziadost o materske. Neuviedla mi vsak na potvrdeni o ukonceni PN ziadny datum do policka Schopny prace od. Viete mi poradit? Na PN som kvoli rizikovemu tehu od 18.9., na matersku nastupujem 3.4.
A este sa chcem opytat, taktiez v Ziadosti o materske je riadok Docasna praceneschopnost od..do..a tam tiez ziadne datumy neuviedla. Je to ok? Prosim prip. @evittam o radu, ty si v tomto zbehla. Vopred velmi pekne dakujem!

evittam
31. mar 2020

@sinnovea1 To je tlacivo pre zamestnávateľa uviest od kedy si PS.

sinnovea1
autor
31. mar 2020

@evittam nie, to je praveze v kolonke, co mal vyplnit lekar, teda sestricka. No ona tam dalaiba peciatku s podpisom.

evittam
31. mar 2020

@sinnovea1 Od kedy si PS vyplnuje zamestnavatel
Kedy skoncila PN lekar. Skus to pochopit. Si chcela radu. Dostala si ju. Ak vies co kto kde má vypísať co chces?

sinnovea1
autor
31. mar 2020

@evittam nehnevaj sa, ale mozno by si sa mohla trochu zamysliet nad stylom svojej komunikacie. Neberiem ti, ze mas super prehlad a info, no ak sa ta niekto nieco slusne opyta a o niecom slusne diskutuje, tak by si mala slusne reagovat. Skus si znovu pozriet tlacivo o ukonceni PN IV.diel a tam je jasne hrubo vyznaceny ramcek, ktory prislucha lekarovi, kde dava lekar peciatku a podpis a presne v tomto ramceku je tiez uvedene Praceschopna od.. Takze toto konkretne vyplna lekar. Zamestnavatel vyplna spodnu cast tlaciva. Ale vobec sa viac neunuvaj komentarmi k mojej otazke, uz som si to poriesila. Prajem ti este pekne dni

evittam
31. mar 2020

@sinnovea1 Prepac lekár výplňa kedy ti konci PN ano si logicky PS ale to tiez musí vypisat zamestnavatel o tom pisem. Ale ako si napisala vlastne vies co kde treba. Slusne odpovedám k veci a vecne, stručne odborne. Vdaka a aj tebe krásne dni.

sinnovea1
autor
31. mar 2020

@evittam ja len doplnim pre mozno ostatne mamicky v podobnej situacii, ktore budu riesit obdobny problem. Ako ma dnes pani na socialke telefonicky informovala, vo IV.diely o ukonceni PN nad peciatku lekara, do riadku Praceschopna od... Mam uviest Nastup na MD od 3.4.(konkretne moj pripad). Kedze nie som praceschopna, ale plynule prechadzam na matersku dovolenku od 3.4.
Takto si ja predstavujem slusnu a hlavne vecnu odpoved.