Práca, škôlka, pandemický

julkaaa1
16. aug 2021

Ahojte mam 2 deti od septembra som mala sľúbenú prácu ale pred par dnami mi povedala ze ma nevezmu s čoho som velmi sklamana lebo dcérka bude mat 4 roky v novembri a tak som sa tešila ze budu v škôlke obidve a ja pojdem konečne do prace tak som velmi sklamana lebo mi sľubovala ze ma zoberie a vlastne preto mladšia 4 roky mala ist do škôlky mala som ísť robiť kadernicku ale sefka si zrazu začala vymýšľať že si to rozmyslela a tak čo ma veľmi nahnevalo lebo sme sa dohodli a teraz mi napíše ze nemam davat mladšiu do škôlky lebo prídem o ten pandemicky prispevok čo ma riadne vytočilo lebo mala ma už všetko pokupene a teší sa a nájsť pracu za 2 týždne je fakt mala šanca ešte takú čo ta baví...je mi jasne že ju nenajdem a že ked mala pojde do škôlky že ten pandemicky mi zrušia ale viete mi niektorá povedať kolko môžem ešte ostať doma a kde všade to treba dat vediet? Staršía ma 5 rokov mladšia v novembri bude mat 4 ďakujem

alenah31
16. aug 2021

@julkaaa1 a prečo prídeš od septembra o pandemický RP? Veď to, že pôjde mladšia do škôlky - hoci na celý deň - s jeho poberaním resp. nárokom vôbec nesúvisí. Pokiaľ ho budú vyplácať aj v septembri a u teba sa nič nezmení - stále budeš bez príjmu či iných dávok nárok mať budeš.

julkaaa1
autor
16. aug 2021

@alenah31 prave to neviem ,lebo ked som bola na zdravotnej to predlžovať povedali mi ze ak sa zamestnam prídem o ten príspevok pandemicky

lucka_ke
16. aug 2021

ak si kaderníčka prečo si neotvoríš vlastnú živnosť?

alenah31
16. aug 2021

@julkaaa1 áno ak sa zamestnáš samozrejme, že ti pandemický RP pozastavia. Ale veď píšeš, že sa nakoniec zamestnávať nebudeš - tak potom neviem čo riešiš - u teba sa nič nezmení ani keď budeš mať obe deti na celý deň v MŠ..

julkaaa1
autor
16. aug 2021

@alenah31 ved to som nevedela ze ci mi to budú vyplácať ked budu v škôlke ...lebo ja som vlastne na predlzenej rodicovakej do 6 rokov ale od septembra ide do škôlky aj ta mladšia tak neviete ci to treba ísť niekde tak isto nahlásiť?

klarissa25
16. aug 2021

Poberať pandemicky a decka mat v škôlke to je riadne choré

lucka_ke
16. aug 2021

@julkaaa1 na úrad práce - tlačivo kde bude dieťa
a čo sa týka živnosti ak si kaderníčka zriaď si živnosť, blízko nás je kaderníctvo, kde si niekoľko kaderníčok prenajíma 1 priestor a každá si platí za "svoje kreslo"
nestojí ich to tak veľa... majú toľko práce, že až

zuzkaa1991
16. aug 2021

@julkaaa1 ak ide o predĺžený rodicak je nieco ine ako pandemicky rodicak pri predlzeni zalezinod skolky viacinfo sprava ;)
Pandemicky sa nesstahuje na skolku aj moja 3r . chodila do škôlky aj ide opatod septembra a vkuse poberam tam matka nesmie mat žiadny oficiálny prijem

puskaruka
16. aug 2021

@zuzkaa1991 ešte vyplácajú stále pandemicky rp?

zuzkaa1991
16. aug 2021

@puskaruka mne dnes dosiel kedze sa vypláca mesiac dozadu takze este pride v septembri uvidim3 ci tento mesiac zrusia alebo nie

stanicek11
1. nov 2021

@alenah31 prosím ak keď sa zemestnam a z dôvodu opatrení prídem o prácu môžem si ho znova požiadať ??

puskaruka
1. nov 2021

@stanicek11 nie, už nemáš nárok

alenah31
1. nov 2021