Ahojte mamičky, prosím, je tu niekto kto pracoval popri rodičovskej? Pracovala som na inú zmluvu ako tú z ktorej mi plynula materská. U môjho zamestnávateľa mám teda zmluvu na dobu neurčitú a ešte jednu "niečo ako brigádnickú". Momentálne budem nastupovať z rodičovskej dovolenky na druhú materskú dovolenku, tak by som rada vedieť, či sa mi bude rátať len z pôvodnej zmluvy na dobu neurčitú alebo by som mohla doložiť aj túto zmluvu a takto si navýšiť materskú? ak áno, kam to treba podať? Ďakujem krásne
áno, TPP je moja pôvodná zmluva, z ktorej mi normálne bude vychádzať materská a tá druhá tam sa mi strháva len 20% zo zárobku 🙂 tak neviem či je možné doložiť aj tú
@sesany hm, tak to teda neviem ako to je v takomto prípade, ono ide o to, či sú za teba platené normálne odvody do sociálnej poisťovne vrátane toho nemocenského, lebo od toho závisí, či máš nárok na materskú aj z druhej zmluvy alebo len z tej prvej, no možno niekto iný má skúsenosť. 🙂
Ahoj, ja to tak mám. Robím na skrátený úväzok v inej firme a pôvodný úväzok mi stále beží. Na materskú nastupujem v novembri a čerpať ju budem z prvej zmluvy, nie z toho skráteného úväzku, ale to preto, lebo ja zo skráteného úväzku nesplním požiadavku 270 dní nemocenského poistenia. Ty si podáš dve žiadosti o materské (od gynekológa) a obe dáš na potvrdenie zamestnávateľom, ktorí ich potom odošlú do sociálnej poisťovne na schválenie. Ak spĺňaš podmienky, t.j. nemocenské poistenie aspoň 270 dní, tak ti to schvália.