Ahojte, chcem sa spýtať. Pracujem od 13 mesiacov môjho syna čiže už zachvíľu 2 roky. Mám trvalý pracovný pomer + dohodu a poberám aj rodičovský príspevok. Som tehu. Budem mať nárok na materskú? Pracovať by som mala do konca septembra lebo vtedy sa vráti pani čo ju zastupujem s rodičovskej dovolenky.
@nenullienka napíš dátumy vzniku PP , vzniku dohody , a čo ti vlastne končí v septembri? PP alebo dohoda? A si mala zamestnávateľa pred prvým tehu, to pracuješ u neho?
@zalka PP vznikol 01.01.2013 ja robím v jednej nemenovanej zdravot. poisťovni na TPP a súčasne v komerčnej na dohodu. Predtým som od 01.07.2012 pracovala v potravinách. V septembri al. v októbri sa vrati pani ktorá je na rodičovskej a dve nás tam nechcú nechať ale ke´dže som tehu tak už mi je to jedno. Rodičovský mi končí 26.5.2014..
Kocky prosim Vas,ja som zacala pracovat ked mal maly rok. PP mi zacal 1.8.2013 kedy som ten 8 mesiac cerpala RD. do prace som teda zacala chodit od 2.9.2013. budem mat narok na matersku ak by som teraz otehu a isla by som do terminu na MD na PN??? Dakujem
@nenullienka z dohody sa platí nemocenské poistenie? pozri výplatnú pásku ... a stále si zamestnancom v potravinách? či ti v potravinách skončil PP počas MD, alebo RD ...
@cmelica áno pokial by PP trval
@zalka Ale ja som v potravinách ukončila pracovný pomer 31.12.2012 a začal sa mi pracovný pomer v poisťovni 01.01.2013 a aj dohoda 01.01.2013. Ja pracujem na normálny pracovný pomer + dohoda. Zamňa normálne odvádzajú odvody aj z PP aj z dohody. Ja mám vlastne 2 zamestnania. Od 01.01.2013 platí zákon že aj za dohodárov sa platia odvody.
@nenullienka nie z každej dohody sa platia nemocenské odvody, skontroluj si to .. či máš strhnuté odvody na nemocenské poistenie z dohody.
Ano budes mat narok na matersky prispevok kedze si pred zacatim materskej dovolenky odpracovala min. 270 dni.bola som v talej istej situacii.pocas poberania rodicovskeho prispevku som pracovala presne 270dni,co je minimum a teraz poberam matersky prispevok.prve dieta ma dva roky a druhe tri mesiace.