Práca popri rodičovskému príspevku

erikaa09
11. apr 2013

mamicky aj nemamicky naskytla sa mi prilezitost pracovat na dohodu no som na rodicov.dovolenke-poberam pridavky na dieta a rodicovsky prispevok.KOlko mozem zarobit? ako je to teraz ? dakujem velmi pekne

cikyta
11. apr 2013

čo viem ja, tak možeš robiť (na druhu zmluvy nezáleží) a zákon nijako neupravuje výšku zárobku a zároven poberať RP a prídavky.

molniak
11. apr 2013

ano mozes pracovat ked si na rodicovskom ak si v prvych 3 rokoch ak mas predlzenu matersku platenu po 3 roku veku dietatka tak pracovat uz nesmies a pokial viem dohody su teraz dost nevyhodne musis si tam asi sama platit odvody

srnqqa
11. apr 2013

@erikaa09 si zváž, či sa oplatí vzhľadom na to, že ti štát platí dôchodkové, pretože z neho sa budeš musieť ako poistenec štátu odhlásiť (všetky poistné bude odvádzať zamestnávateľ za teba z tvojej mzdy 13,4 % + jeho náklady 35 %). Čo sa týka zdravotného, neodhlasuješ sa ako poistenec štátu, ale ustriehni si hranicu 2918,70, potom si musíš platiť ZP sama (55,02€ mesačne) 😖

erikaa09
autor
11. apr 2013

@srnqqa dakujem takze ak zarobim len 50 eur tak mi nesiahnu na rodicak ??? lebo ja uz fakt nechapem

srnqqa
11. apr 2013

@erikaa09 nie, rodičák aj prídavky ostávajú. Ale za 50 sa ti neoplatí pracovať. Teraz ti štát platí povedzme 30€ na dôchodkové a z 50 ti ide možno 5 € na dôchodok 😔 to radšej načierno 🤐

erikaa09
autor
11. apr 2013

@molniak zajtra si to vsetko pozistujem lebo sa tu menia nazory a uvidim co a ako a dakujem

hradnapani
11. apr 2013

@erikaa09 na rodicak ti nikto nesiahne, tam nie je hranica. Problematicke je vsak odvadzanie odvodov do Socialnej poistovne z prace na dohodu.. tento druh prace sa momentalne naozaj neoplati :( viac o odvodoch si precitaj tu a zrataj si,ci je to pre teba vyhodne http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

erikaa09
autor
11. apr 2013

@hradnapani dakujem velmi pekne

rorinka11
13. apr 2013

Chcete ziskat fotoaparat, usb, kredit, webkameru, flash disk, fen, mixer...?,Staci sa zaregistrovat, vyplnit dotazniky a body si premenit na darceky. Uz za registraciu ziskas 50bodov + vyplnis 3 dotazniky a mas npr dvd film 🙂 http://www.iprieskum.sk/users/register/?key=0dd...