Dobry den,
rada by som sa opytala.
Pracovala som cca 5 rokov na TPP. Teraz som 5 rok doma s detmi. Manzel chce nastupit na matersku ale ja sa do prace este vratit nechcem. Budem stale na rodicovskom ale bez naroku na prispevok rodicovske. A este si musim platit odvody do zdravotky min 100 eur.
Rada by som pracovala na nejaku dohodu teda nie vela hodin tyzdenne po dobu pol roka kym sa muz nevrati spat do prace. Otazka znie ked budem na dohodu bude za mna odvadzat odvody novy zamestnavatel? Mam nejaku povinnost ohlasit nieco zamestnavatelovi s ktorym mam TPP? A zaujima ma este je dost pravdepodobne ze moja pozicia na TPP bude zrusena. Tym padom by som poberala pol roka podporu. Ta sa mi bude ratat z prijmu z TPP alebo to nejako ovplyni ta dohoda kde zarobim len zlomok?
Dakujem za rady
@peta44 podpora sa ti bude počítať z VZ, ktorý budeš mať za posledné tuším 2 roky, takže ak pôjdeš pracovať na dohodu môže táto dohoda ovplyvniť podporu dosť výrazne smerom dole. Samozrejme, zamestnávateľ musí z tvojej dohody odvádzať odvody rovnako za zamestnanca aj zamestnávateľa
@peta44 no dohoda môže ovplyvniť výšku podpory. Staršie dieťa chodí do škôlky?