Práca počas rodičovskej

23. feb 2022

Ahojte maminy. Pracujem už 7 rokov v jednej malej firme v BA. Práca super, no momentálne mi vyhovuje to, že som doma s dieťatkom. S manželom sme sa počas rodicovsekej presťahovali do Rakúska a tu som dostala ponuku na prácu z domu. 40 hodín týzdenne, lepšie platená a bola by som doma s drobcom. Dohodli sme sa, že by ma zamestnali na rok a potom by som sa vrátila spať do predošlej práce. Je to vôbec možné? Môžem sa zamestnať v novej práci bez toho, aby som upovedomila predchadzajuceho zamestnavatela? Dakujem

lucka_ke
23. feb 2022

áno, môžeš uzavrieť aj inú pracovnú zmluvu, jediný problém by bol, ak by to bola práca rovnaká ako máš na prvej zmluve a prvý zamestnávateľ by s tým musel súhlasiť

autor
23. feb 2022

@lucka_ke jedná sa o úplne ine odvetvie. Takže môžem podpísať novú zmluvu a potom sa bez problémov vratiť do starej práce? Čo však v prípade otehotnenia. Z čoho by sa mi rátala materská? Ďakujem

lucka_ke
23. feb 2022

áno môžeš
výpočet materskej - to sa nedá takto všeobecne povedať, záleží na dĺžke novej zmluvy, termínu materskej, či sa pôvodná zruší alebo ostane,... je tam viac premenných