Ahojte maminy. Pracujem už 7 rokov v jednej malej firme v BA. Práca super, no momentálne mi vyhovuje to, že som doma s dieťatkom. S manželom sme sa počas rodicovsekej presťahovali do Rakúska a tu som dostala ponuku na prácu z domu. 40 hodín týzdenne, lepšie platená a bola by som doma s drobcom. Dohodli sme sa, že by ma zamestnali na rok a potom by som sa vrátila spať do predošlej práce. Je to vôbec možné? Môžem sa zamestnať v novej práci bez toho, aby som upovedomila predchadzajuceho zamestnavatela? Dakujem
@lucka_ke jedná sa o úplne ine odvetvie. Takže môžem podpísať novú zmluvu a potom sa bez problémov vratiť do starej práce? Čo však v prípade otehotnenia. Z čoho by sa mi rátala materská? Ďakujem
áno môžeš
výpočet materskej - to sa nedá takto všeobecne povedať, záleží na dĺžke novej zmluvy, termínu materskej, či sa pôvodná zruší alebo ostane,... je tam viac premenných
áno, môžeš uzavrieť aj inú pracovnú zmluvu, jediný problém by bol, ak by to bola práca rovnaká ako máš na prvej zmluve a prvý zamestnávateľ by s tým musel súhlasiť