Ahojte, chcela by som sa opytat ako je to aktualne s pracou na dohodu pocas RD... Momentalne som prihlasena v SP a dochodkove poistenie za mna plati stat. Na dohodu planujem pracovat len par mesiacov, da sa potom prihlasit naspat do SP a stat bude za mna opat platit odvody na dochodkove poistenie?
A dalsia vec, ak v ramci 3och rokov nastupim na dalsiu matersku dovolenku, ovplyvni mi nejako (negativne) tato praca na dohodu pre ineho zamestnavatela vysku/vypocet materskeho alebo sa bude normalne vypocitavat z VZ z predosleho zamestnania?
Dakujem krasne za vsetky odpovede 😉
ak to bude iny PP/dohoda, matersku ti to nepohorsi, moze ti ju praveze zlepsit 🙂
Co je myslene pod podmienkami naroku na MD (okrem obdobia 3 rokov)? 🙂
Pri prvom dietati som mala max. materske, moze mi to aj tak ovplyvnit vypocet novej materskej?
@bramble Ak by si splnila podmienky naroku ma MD aj pri tej dohode tsk by si mala narok na MD aj z nej, ale podla toho co pises tak u teba je to bezpredmetne nakolko si mala max.MD a viac ti nedaju...V takomto pripade by som radsej trvala na dohode na nepravidelny prijem ak by si mala zvažovať v buducnosti podporu lebo inak by ti podporu ratali z tej dohody.
@evittam mozem sa este opytat? v tej dohode s nepravidelnym prijmom to musi byt vyslovene napisane,ze sa jedna o taky typ dohody alebo staci ked tam je napisane,ze odmena je splatna po dokonceni/odovzdani vsetkych prac... (dohoda je podpisana na dlhsie ako mesiac) a povazuje sa to hned za dohodu s neprav.prijmom? Dakujem za odpoved 😉
@bramble Ak zacnes pracovať pocas RD tak sa treba odhlasit z dochodkoveho poistenia. Ked ti prac.pomer skončí, zase sa prihlásis. Je jedno ci je to dohoda alebo iny PP. Ak nechces aby ti uvedena dohoda ovplyvnila vysku ďalšej možnej MD alebo podpory v nezam.treba trvat na dohode na nepravidelny prijem.