Dobrý večer, prosím vás, vedel by mi niekto poradiť? Dnes ma doktorka vypísala na materskú dovolenku, bola som zamestnaná na zmluvu u zamestnávateľa, mám odpracované a nárok na materskú. Chcem sa opýtať, je môžné si popri materskej privyrobiť na dohodu o pracovnej činnosti? Predošlé roky som u tohto druhého zamestnávateľa (nie je to ten istý zamestnávateľ ako som robila na zmluvu) robila takisto na dohodu, ale koncom roka mi dohoda skončila, tak som ju nepredĺžila. No ak by bola možnosť si u neho privyrobiť počas materskej (samozrejme ak by to nemalo žiadny vplyv na materskú), tak by som si rada privyrobila. Ak by ste mi niekto vedel poradiť, bola by som veľmi vďačná 🙏🏼Dúfam, že som to nenapísali moc komplikovane a mätúco 🤔
Ahoj ďakujem 😊presne tento článok som čítala a tiež som to tak pochopila, len som si nebola istá či to chápem správne a či to tak naozaj je, aby som si neurobila viac škody ako osohu 😊
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 😊 a baby čo sa týka sumy, alebo odpracovaných hodín myslite, že je to nejako obmädzené?
este usetria, nemusia platit odvody na socialku
Pokiaľ viem, tak tie obmedzené dohody platia len pre evidovaných úchádzačov o zamestnanie na Úrade práce. Ak je niekto samoplatca zdravotného poistenia alebo na materkej, tak môže pracovať neobmedzene na hodinách aj na príjme.
Ahojte chcela by som sa spýtať beriem materskú ale malú tak mi úrad pra e dopláca do výšky rodicovskeho čiže do 213 eur a teraz som sa zamestnala na dohodu o pracovnej cinnosti tak len by som sa chcela spýtať či ju mam niekde odniesť alebo nie ďakujem za rady
Ahoj. V tomto článku som to pochopila tak, že ak sa zamestnáš u iného zamestnávateľa ako pred materskou, alebo hoci aj u toho istého, ale na inú pozíciu ako pred materskou, tak to poberanie príspevku neovplyvní. Môže to byť zmluva, alebo dohoda. Z toho my vyplýva, že sa kľudne na dohodu môžeš zamestnať a privyrobiť si. Tu je ten článok
https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod....