Práca či rodičák?

20. júl 2021

Pohodová práca, väčšinou z domu, 6000eur brutto mesačne.
Zvažovali by ste to, ísť z rodičáku skôr ako po troch rokoch do práce?
Nie sú to milióny, ale ani malé peniaze.
Okolie ma v tom nepodporuje, jednostranne mi hovoria, že mám zostať s dieťaťom čo najdlhšie. A ja váham, čo je správne.

ikonica
20. júl 2021

Asi si dala jednu nulu naviac 🤔

autor
20. júl 2021

@ikonica nie, nedala

littlebubble
20. júl 2021

Zijes v zahranici alebo tu na sk? Zvazovala by som podla narocnosti prace a pracovneho casu.

autor
20. júl 2021

Prave o to ide, nie su to najmenšie peniaze. A tym si skusam "ospravedlnovat svoj zámer" ísť pracovať a výčitky, ktore na mna vsetci chrlia.

jvasenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rachel36a
20. júl 2021

Ak si sa nepomylila v nule, tak nie je o com rozmyslat...toto moj muz zarobi skoro za 5 mesiacov

autor
20. júl 2021

Zijem na Slovensku. Praca na Slovensku. Pracovný čas standardny - práca 40hod tyzdenne.

deedol
20. júl 2021

kolko rokov ma dieta?

autor
20. júl 2021

@deedol rok a pol

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deedol
20. júl 2021

a praca z domu moze byt o akejkolvek dennej/nocnej hodine, alebo ide o standardny pracovny cas (od 8-9 do 17-18)? co je naplnou prace? (aspon zhruba, nemusis uplne prezradzat) pytam sa, lebo ja robim, odkedy ma maly 6m, ale vecer, ked spi, takze o tom nevie. nerobim sice 8h denne, ale vedela by som si predstavit robit napr. 4h denne, zvysok byt s dietatom, a zvysne 4h si odpracovat vecer. ale ja som "slobodne povolanie", tak neviem, ci by sa to dalo aj tebe.
dalsia otazka je, ci sa taka ponuka moze vyskytnut este aj o pol roka, o rok, o dva roky, alebo je to nejaka unikatna zalezitost.

autor
20. júl 2021

@beata_k ak by k tomu bola teda dalsia nula, to by som nezavahala ani na sekundu... :D ty by si to vazne odmietla?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stela1996
20. júl 2021

"peniaze niesu vsetko pozor pozor☝️☝️ tie boli aj budu... len my tu nebudeme"
čas sa neda kupit⏳

mirkaz156
20. júl 2021

Keby to bolo možné riešila by som to skráteným úväzkom. Osobne to tak mám a neviem si to vynachváliť. Aj zarobím aj vypadnem z domu. Nie je to síce 6000 ale k 400 rodičaku si za 20h/týždne privyrobím cca 500e mesačne. Ale mám podporu manžela aj maminy.( Psychicky som ale potrebovala vypadnúť z domu - rodinné problémy)

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simonkazga
20. júl 2021

Zas netreba furt do vsetkeho montovat okolie. Je to tvoje rozhodnutie, resp. s partnerom. Obe moje deti sli pred dovrsenim 2rokov do jasli a vobec z nich neubudlo. Tu na MK sa moc nenosi, ak ti ku stastiu nestacia iba pokakane plienky a robit celodenneho animatora dietatu. Rob ako uznas za vhodne. Som este len tehotna, ale uz teraz viem, ze ani teraz nebudem na rodicaku do troch rokov. Nie preto, ze som sebec, ale jednoducho som aj zena, nie len matka.

autor
20. júl 2021

@beata_k
@stela1996
Tak toto ma naozaj prekvapuje. Ďakujem za vaše názory. Som zvedavá samozrejme aj na ďalšie.
Akože 60tisic mesačne, to by som ja naozaj nezavahala. Cas sa sice neda kupit, ale napriklad k zdraviu, k liecbe vaznych chorob, k hocijakym necakanym nepredvidatelnym situaciam su peniaze nevyhnutne. Preto pri 60tisic mesacne bez mihnutia oka z mojej strany... Ale spat do reality. Ide o 6tisic mesačne. Tie peniaze naozaj nevyhnutne nepotrebujem, ale viac peňazí vždy pomôže. Dieťa bude so svojou babkou 8 hod denne, zvyšok so mnou a otcom

danulicek
20. júl 2021

Ja by som do toho išla a som si istá, že pri takej sume 99 percent mamičiek, ktoré majú rodicak… navyše, ak bude dieťa s babkou, nie je o čom. Je lahsie odísť z prace, ak to nebude fungovat ako si po zvysok času tĺcť hlavu o stenu, že som taku sumu odmietla. Ale to pisem ja, ktorá takúto sumu zarobí za xy mesiacov a výrazne by mi pomohlo už to, keby som odrobila čo i len dva mesiace za takúto výplatu…

dollyzv
20. júl 2021

Ak to nieje tajné,len tak zo zvedavosti..čo je to za prácu kde sa zarábajú také prachy na Slovensku? 🤔😂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
20. júl 2021

Mne chyba aspoň slovkom spomenuté či Ťa baví byť doma s dieťaťom?ak nie a nenapĺňa Ta to chod...druhá vec je, že taký plat prináleží nejakému vzdelaniu funkcií, takže aj po RD ho budeš mať asi podobný nie?nie je to len výnimočná ponuka pravdepodobne robíš v odvetví kde sa tak platy hýbu
Dieťa bude s babkou veď nebude prvé ani posledné, ale bude to dvojitá výchova a môžu byť z toho problémy.

andreatytler
21. júl 2021

Zobrala by som pracu. Akurat som pisala to iste do inej diskusie ale tam mala mamicka 2 rocne dieta a bola to jej vysnivana praca. V tvojom pripade to trosku moze zavanat tym ze vymenis dieta za peniaze, kedze je to tak dobre platene. Ale to je blbost. Ak by si tu sumu nenapisala nikoho by to nenapadlo.
Ja som isla do prace ked mal maly 1.5 roka. Nechcelo sa mi, ale musela som a teraz mozem povedat, ze vobec nema pocit ze by som stracala cas so synom. Som s nim hodinku rano a 4 hodiny poobede a stihneme uplne vsetko. Mojkanie, krmenie, ucenie, hranie, blaznenie, plac aj hnev. Nie je dolezita kvantita ale kvalita casu ktory stravis s dietatom.

komplikovana
21. júl 2021

Okolie je prd do toho, ze co je spravne. Ak babka nema problem so strazenim dietata, urcite to stoji za vyskusanie.

mamamasama
21. júl 2021

@dollyzv mne len jedna napadla 🤣🤭

zuvelyn
21. júl 2021

Pracujem od synovych 6 mesiacov na polovičný úväzok za plat o jednu nulu menší (cca) a nemenila by som to ani na sekundu, pri druhom to plánujem rovnako, cas so synom trávim stale, nepotrebuje ani nepotreboval ma 24 hodín denne (a ruku na srdce ja to tiež nepotrebujem) dieťa ma aj otca 👍

katka1389
21. júl 2021

Musíš sa rozhodnúť. Či ty to za to stojí dieťatko rýchlo rastie a toto je najkrajšie obdobie...

marca12
21. júl 2021

Pohodova praca s vyplatou 6.000€ neexistuje,chod klamat a vymyslat si niekde inde

autor
21. júl 2021

@marca12 co je pohodova práca pre mna, pre teba pohodova byt nemusi...

erikaa09
21. júl 2021

Ja som bola nutena odist do prace ked mal syn rok aj nieco . Ex ( otec) sa na nas vy.sral. maleho mi strazila mamka. Ja som sla do prace a ona prisla z prace . Ja som mala pracu vzdy poobede.
Teraz mam dcerku ma 2 roky aj nieco a isla som do prace. S muzom sa striedame pri detoch. On pride ja idem. Ja pridem on ide do prace. Rozhodnutie je na tebe. Neviem ci si sama alebo mas muza. Ale tuna ženy ti neporiadia . Ty ides do prace ,ty sa musis rozhodnut pripadne s muzom poradit.