Povinnosť zamestnávateľa

vanessaxx11
18. apr 2018

vedel by mi niekto vysvetlit,zamestnavatel potvrdi a posle socialnej poistovni tie 2 papiere ktore som dostala od svojej gynekologicky ohladne ukoncenia pn a nastupu na matersku ci posiela uplne ine tlacivo? dakujem

prvosienka7
19. apr 2018

To by mal snáď vedieť zamestnávateľ nie?

svettii
19. apr 2018

To je jeho problém, veď to má on poslať. Či sa ťa pýtal?

amadora
19. apr 2018

@vanessaxx11 ukončenie PN-ky a žiadosť o materské zamestnávateľ podpíše, napíše dátum kedy si posledne robila, potvrdí a pošle do sociálnej poisťovni.

vanessaxx11
autor
19. apr 2018

@amadora dakujem ti krasne a nevies nahodou ci to ma aj nahlasit do zdravotnej?

moonlight1210
19. apr 2018

@vanessaxx11 posiela to zamestnavatel. on vie, co ma potvrdit a ake tlaciva prilozit, ak treba. ale pre istotu sa oplati zavolat na SP, ci ich tam maju (inak sa zdrzi vyplacanie MD).
na ZP zamestnavatel len nahlasi, ze si PN, resp. na MD.

amadora
19. apr 2018

@vanessaxx11 áno, zamestnávateľ to ešte ohlási na sociálnej poisťovni cez registračný list elektronicky a tak isto do ZP pošle oznámenie že si na MD

vanessaxx11
autor
19. apr 2018

@amadora dakujem velmi pekne za vysvetlenie ;)

tatinka
19. apr 2018

@vanessaxx11 ahoj.ak chces najdi si diskusiu julovy 2018 a stranu 4, tam som davala aj link kde je uvedene ake tlaciva a urady kedy treba riesit,ci to robis ty alebo zamestnavatel,vsetko je tam podrobne popisane na 5 stranach co sa riesi pred nastupm na matersku,pred porodom,po porode,ukoncenie materskej a nastup na rodicovsku,na ake bonusy a prispevky mas kedy narok,daju sa tam stiahnut aj potrebne tlaciva....

tatinka
19. apr 2018

@vanessaxx11 inak je to tak ako ti radia amadora a moonlight,dve normelne baby co poradia,lebo predosle horne prispevky katastrofa -drze,arogantne,clovek aby sa na konovi uz aj bal poziadat o radu lebo v poslednej dobe co citam tie reakcie ...otras ,neviem kam sa podela slusnost,ludskost ....

vanessaxx11
autor
19. apr 2018

@tatinka uplne si mi to vzala z jazyka,neviem odpovedat tak sa nazapojim do diskusie,ale radsej som ich odignorovala,ved ja nemam dovod vysvetlivat do podrobna svoju situaciu a aj dovody preco ss pytam na taketo veci a tebe tiez pekne dakujem,hned na to idem pozriet ;)

tatinka
20. apr 2018

@vanessaxx11 nasla si to?davala som to tam nedavno lebo zaciatkom juna idem na matersku tak tiez ma zaujimavu veci co treba vybavit🙂))bola by som ti ten link dala aj sem ale nie som momentalne na notebooku a cez tento blby ipod mi to nejde skopirovat😀

vanessaxx11
autor
20. apr 2018

@tatinka ano nasla dakujem 🙂