Potvrdenie, že som na rodičovskej dovolenke

19. jan 2023

Pekny den prajem,

Velmi by mi pomohlo,keby ste mi vedeli poradit.
Manzelovi v praci bolo povedane,ze k danovemu priznaniu potrebuje potvrdenie,ze som na RD. V predoslom zamestnani to firma nepotrebovala, viem,ze ziadne potvrdenie som neriesila. V novej firme to ziadaju. Moja otazka je ako sa tu nachadadzju zeny z uradu prace- viem taketo potvrdenie dostat emailom?
Byvame v dedine, urad prace mame v meste na zlom mieste co sa tyka parkovanie a nerada by som tam stravila cely dna, ak sa takyto papier da vybavit emailom. Budem tam samozrejme volat, ale nerada by som bola vykricana v telefonate. Tak sa chcem dopredu informovat.

Dakujem pekne

maribell
19. jan 2023

Áno, dá sa to vybaviť aj mailom a oni ti to pošlú na adresu. Ja som si teraz vybavovala mailom potvrdenie o tom, že poberám rodičovský príspevok. Už je na ceste ku mne 👍

autor
19. jan 2023

@maribell tak to je super. Ďakujem velmi pekne. Tovno idem pisat,aby mi to vystavili ☺️

aliziana
19. jan 2023

Závisí ešte, či žiadajú, že si na RD (ako píšeš v úvode), alebo že poberáš RP. Potvrdenie o RP Ti vie dať UPSVAR, ale o RD nie, to je predsa medzi Tebou a Tvojím zamestnávateľom...

autor
19. jan 2023

@aliziana
Presne. Pretoze mozem poberat RD a sucasne byt zamestnaná. Takze to su 2 rozne potvrdenia.
Pisama som email pani z uradu prace kam patrim, aby mi potvrdila,ze poberam rodicovsky prispevok.
A sucastne som muzovi pisala, aby opatovne zistil, ci staci toto, alebo chcu potvrdenie, ze som nenastupila do zamestnania.