Potvrdenie od zamestnávateľa ohľadom materskej

11. máj 2020

ahojte, chcem skusit, ci mi viete poradit - za par dni nastupujem na MD, dr.mi dal tlacivo.
moja otazka - som uz 5 rokov zamestnana u jedneho zamestnavatela (od roku 2017 som bola na MD a potom na RD, do prace som sa vratila teraz vo februari), minuly rok som vsak robila na zmluvu u ineho zamestnavatela (odpracovala som tam 4 a pol mesiaca).
Tlacivo ohladom materskej si dam potvrdit u mojho sucasneho zamestnavatela? Materska mi vsak bude asi ratana z prijmu z minuleho roka (u druheho zamestnavatela), rozumiem tomu spravne? Nepotrebujem dat potvrdzovat nieco aj u neho?
dakujem za odpovede

abby11
11. máj 2020

Nepotrebuješ dva tlačivá, tlačivo zanes terajšiemu zamestnávateľovi. To že materské budeš mať rátané s predchádzajúceho zamestnania s tým nič nemá.

evittam
11. máj 2020

aby si mala nárok na MD aj od druhého zamestnavatela tak aj u neho by si musela splnit podmienky nároku. Ziadost donesies súčasnemu zamestnavatelovi.

autor
11. máj 2020

@evittam ano, to viem, ale materska sa mi bude ratat len od druheho zamestnavatela, nie? Nie od sucasneho, len od druheho, kedze som u neho odrobila viac ako 90 dni

evittam
11. máj 2020

Skus čítať co píšem.Ak dany PP trval zároveň s PP kde si teraz tak nie-nesplnas podmienky nároku na MD z oboch PP. Tych 90dni je v tom pripade ak je to novy PP. A stary skoncil.

autor
11. máj 2020

@abby11 ok, vdaka 🙂

autor
11. máj 2020

@evittam ale ja sa nikde nepytam na to, ci budem mat MP z oboch PP, to viem, ze narok nemam.
Pytam sa, z ktoreho PP mi bude MP ratany (co predpokladam, ze bude z druheho PP, kedze som u neho minuly rok odrobila cca 130 dni, a u prveho zamestnavatela som bola az do februara tohto roku na RD), ci to chapem zle?

evittam
11. máj 2020

Áno chápeš zle. Skus čítať o com pisem. Tretíkrát to pisat nebudem.