Potvrdenie o štátnom občianstve k žiadosti o prídavky z Rakúska

anya27
6. feb 2014

Dobry den, priatel pracuje aj zije v Rakusku, mame teraz babatka dvojicky a vybavujeme poberanie detskych pridavkov z Rakuska. Moj problem je, ze vrajze potrebuju zo Slovenska potvrdenie o statnom obcianstve mna aj deti. Maju tam kopie mojich dokladov, pas, aj pasy deti. Nezda sa mi to, nikdy som o tom nepocula, zeby sa vobec taketo potvrdenia davali, ved sme v EU. Mali ste takyto problem? Dakujem

6mia6
6. feb 2014

Prave som davala prekladat trvaly pobyt manzela kvoli tomu ale mna a deti nechceli. Tiež tomu vobec nerozumiem

anya27
autor
6. feb 2014

Ja som bola velmi nahnevana dnes na to, ved je to uvedene v pasoch aj v mojom obcianskom.

anya27
autor
6. feb 2014

A ja aj deti tam mame pobyt, tak ja neviem na co im to je à ani neviem kde by som to vybavila.

vevesh
6. feb 2014

@anya27 pokial viem take potvrdenie vydava matrika v mieste TP

anya27
autor
6. feb 2014

@vevesh dakujem, zajtra skusim zavolat, ale aj tak mi to pripada pritiahnute za vlasy 🙂

0604katka
6. feb 2014

Ja som tiež dokladovala papiere o pobyte.dali nám ich na úrade

anya27
autor
6. feb 2014

@0604katka na ktorom urade Katka?

kajca84
6. feb 2014

ja ked som vybavovala pas pre malú,bola to hroza,trvalo to 3 tyzdne a este tie papierovacky tu(HU) a este sme neskoncili...

anya27
autor
6. feb 2014

@0604katka a daju to na pockanie a za kolko penazi? 🙂

drinka
7. feb 2014

Ahojky, to chcu od Vas potvrdenie o statnom obcianstve, alebo trvalom pobyte? Pretoze podla zakona o statnom obcianstve je potvrdenim o statnom obcianstve aj platny cestovny pas:
Podmienky nadobúdania, straty a osvedčovania štátneho občianstva Slovenskej republiky a priestupky na úseku štátneho občianstva Slovenskej republiky upravuje zákon č. 40/1993 Z.z. o štátnom občianstve Slovenskej republiky v znení neskorších právnych predpisov

Štátne občianstvo Slovenskej republiky sa preukazuje
a) platným osvedčením o štátnom občianstve Slovenskej republiky,
b) platným občianskym preukazom,
c) platným cestovným pasom alebo
d) potvrdením o štátnom občianstve Slovenskej republiky.

Tak nech nevymyslaju! Ak maju vase pasy, to im musi stacit! Od nas nic podobne nechceli. Ale na druhej strane chceli potvrdenie o trvalom pobyte, tak preto sa pytam...

0604katka
7. feb 2014

Ja som bola u nás na úrade a dala my papier že som občianka sr aj tu mám trvalý pobyt.takéto papiere vistavila každému zvlášť neplatiila som nič a zrobila mi to za pockanim.

anya27
autor
7. feb 2014

@drinka ahoj ano chcu od nas toto potvrdenie, moj pas aj pasy deti tam maju, aj potvrdenie o bydlisku v Rakusku maju. Ja naozaj neviem na co im to je. Ale dnes som volala a vydavaju to na krajskom urade za 10 EUR jedno. Strasne ma to stve. Mozno preto, lebo zaroven s pridavkami vybavujeme aj rodicovsku

drinka
7. feb 2014

@anya27 Podla mna by si im mohla povedat, ze predsa platny cestovny pas preukazuje tvoje statne obcianstvo. Zasa ved oni si nemozu pytat, co ich prave napadne... Zakon je zakon a ty si im svoje statne obcianstvo podla neho preukazala! Ale pridavky vybavujete na Finanzamte a rodicovsku na Krankenkasse, nie? Toto chcu kde? Citala som, co vsetko mozne si od dievcat pytali, nastastie my nemame take skusenosti. Tak zelam pevne nervy!