Dobry den, priatel pracuje aj zije v Rakusku, mame teraz babatka dvojicky a vybavujeme poberanie detskych pridavkov z Rakuska. Moj problem je, ze vrajze potrebuju zo Slovenska potvrdenie o statnom obcianstve mna aj deti. Maju tam kopie mojich dokladov, pas, aj pasy deti. Nezda sa mi to, nikdy som o tom nepocula, zeby sa vobec taketo potvrdenia davali, ved sme v EU. Mali ste takyto problem? Dakujem
Ja som bola velmi nahnevana dnes na to, ved je to uvedene v pasoch aj v mojom obcianskom.
A ja aj deti tam mame pobyt, tak ja neviem na co im to je à ani neviem kde by som to vybavila.
Ja som tiež dokladovala papiere o pobyte.dali nám ich na úrade
ja ked som vybavovala pas pre malú,bola to hroza,trvalo to 3 tyzdne a este tie papierovacky tu(HU) a este sme neskoncili...
Ahojky, to chcu od Vas potvrdenie o statnom obcianstve, alebo trvalom pobyte? Pretoze podla zakona o statnom obcianstve je potvrdenim o statnom obcianstve aj platny cestovny pas:
Podmienky nadobúdania, straty a osvedčovania štátneho občianstva Slovenskej republiky a priestupky na úseku štátneho občianstva Slovenskej republiky upravuje zákon č. 40/1993 Z.z. o štátnom občianstve Slovenskej republiky v znení neskorších právnych predpisov
Štátne občianstvo Slovenskej republiky sa preukazuje
a) platným osvedčením o štátnom občianstve Slovenskej republiky,
b) platným občianskym preukazom,
c) platným cestovným pasom alebo
d) potvrdením o štátnom občianstve Slovenskej republiky.
Tak nech nevymyslaju! Ak maju vase pasy, to im musi stacit! Od nas nic podobne nechceli. Ale na druhej strane chceli potvrdenie o trvalom pobyte, tak preto sa pytam...
Ja som bola u nás na úrade a dala my papier že som občianka sr aj tu mám trvalý pobyt.takéto papiere vistavila každému zvlášť neplatiila som nič a zrobila mi to za pockanim.
@drinka ahoj ano chcu od nas toto potvrdenie, moj pas aj pasy deti tam maju, aj potvrdenie o bydlisku v Rakusku maju. Ja naozaj neviem na co im to je. Ale dnes som volala a vydavaju to na krajskom urade za 10 EUR jedno. Strasne ma to stve. Mozno preto, lebo zaroven s pridavkami vybavujeme aj rodicovsku
@anya27 Podla mna by si im mohla povedat, ze predsa platny cestovny pas preukazuje tvoje statne obcianstvo. Zasa ved oni si nemozu pytat, co ich prave napadne... Zakon je zakon a ty si im svoje statne obcianstvo podla neho preukazala! Ale pridavky vybavujete na Finanzamte a rodicovsku na Krankenkasse, nie? Toto chcu kde? Citala som, co vsetko mozne si od dievcat pytali, nastastie my nemame take skusenosti. Tak zelam pevne nervy!
Prave som davala prekladat trvaly pobyt manzela kvoli tomu ale mna a deti nechceli. Tiež tomu vobec nerozumiem