Potvrdenie o poberaní rodičovského

9. feb 2023

Ahojte, viete mi prosim poradit, ci potvrdenie o poberani RP k dani mi vystavi hociktory urad prace. Momentalne sa zdrziavam mimo miesta trvaleho pobytu. Dakujem

qetka
9. feb 2023

osobne neviem. Ale mozes si ho vyziadat elektronicky, alebo zavolaj kam patris (najdi si konkretnu pracovnicku podla priezvidka) a poslu ti to mailom

zafir01
9. feb 2023

Nie, musíš kontaktovať ten svoj. Zrovna som bola na upsvar, keď bola predomnou žena z iného okresu

anonymous87
9. feb 2023

Pokial viem, uz to nie je potrebne prikladat. Staci ak manzel vyplni uplatnenie na ziadosti 🙂

alenah31
9. feb 2023

a chceš to k čomu? Ak k tomu, aby si tvoj manžel mohol uplatniť v DP resp. RZD NČZD na manželku - už toto potvrdenie nie je povinnou prílohou. Ak bude jeho mzdárka na potvrdení trvať - stačí tebou napísané čestné vyhlásenie ak nedá ani potom pokoj nech ju manžel odkáže na finančnú správu kde jej to patrične vysvetlia. Keď si pozrieš to tlačiv: v časti II. bod 1. napíše 0€ (ak si bola celý rok 2022 na RD) už tam nie je veta:
"na preukázanie nároku prikladám príslušné doklady....." nedokladuješ nič. Platilo to už za r. 2021.

zuzkaa1991
9. feb 2023

Zavolajte si na dany urad kde patrite vypýtala som si cez email (mi kazala napísať údaje) a nasledne mi poslali postou

autor
9. feb 2023

Dakujem dievcata, uz je to vyriesene, nakoniec to ani nebudem potrebovat lebo moj prijem a materska boli vyssie ako odpocitatelna polozka na manzelku.