Potvrdenie do škôlky o tom, že som na predĺženej rodičovskej

ketrin1211
28. jan 2017

Ahojte som na predlženej rodičovskej dovolenke a chcem sa spýtať ci treba do ked nastupi do školky aj papier že som na predlženej.Syn je alergik na kravske mlieko viem že im to musím povedať,ale chcem sa spýtať či mam doniest aj pepier od gastroentrologa.dakujem

janka2501
29. jan 2017

To ze si na predlzenom RP do skolky netreba. Im staci papier od dr ake ma alergie,a stravu mu asi budes nosit sama.

elanor
29. jan 2017

uplne nerozumiem naco je skolke papier, ze ty si doma, ci nie. Skolke je to srdecne jedno.
Ak ma syn zdravotne problemm, a nieco nemoze, tak im treba dokladovat od. dr. co nemoze, aby nato dali pozor.
Inak ak si na predlzenej neplatenej tak moze do skolky iba na 4 hodiny. Inak ti stat nebude platit zdravotne odvody, a budes si to musiet platit sama. aK ho chces dat na cely den do skolky, tak si musis platit zdravotku sama, alebo sa nahlasit na UPSVaR ako uchadzat o pracu, potom moze byt v skolke cely den a stat ti bude zravotne platit.

loginexistuje
29. jan 2017

@ketrin1211 do skolky musis doniest papier od gastroenterologa inak budu davt tvojmu synovi mlieko nestaci papier od pediatra ci povedat a co sa tyka toho ze ci skolka vie ze si na predlzenom rd tak ano upsvar to kontroluje po novom a zavisi od posudku co si davala na upsvar ci dietatu nebola nedeoporucena skolka v posudku

ketrin1211
autor
29. jan 2017

Ja som na platenej materskej.pytala som sa na urade a ze teraz to neni nijak obmedzene,ze moze.ale ja by som ho chcela dat od maja aspon ba tie 4 hodiny.v posudku som mala ze neodporucaju tak teraz neviem ze co a ako.moze syn v takomto pripade do skolky?dakujem

majusqa77
29. jan 2017

@ketrin1211 ak je v posudku, ze neodporucaju, maly nema v skolke co robit. Necuduj sa, ak Ta UP predvola a odnimu Ti RP...

emilia25
29. jan 2017

@ketrin1211 nemala by si ho davat do skolky.ja som to mala tak isto tiez mi ho neodporucili kvoli prieduskam kazdu chvilu bola som s nim normalne doma.

ketrin1211
autor
29. jan 2017

Ja som chcela aby si zvykol bit s detmi.ak by isiel len na 4 hod.a na obedy by vobec nechodil vtedy by mohol chodit?ja mu musim varit bez mliekove jedla.nezobrali by mi rodicovsky?

janickacrazy
30. jan 2017

@ketrin1211 Okrem tej alergie nemá problémy zdravotné? Ak nie, tak potom ho kludne možeš dať na 4 hodiny do školky, neboj sa, RP ti nezoberú. Moj malý tiež tak chodil.

ketrin1211
autor
30. jan 2017

Nechce nic hovorit tak si myslim ze v skolke by mohol zacat medzi detmi.ma slabsiu imunitu a ta akergia na mlieko.ale na tie 4 hodiny by hadam mohol.ale by mohol aj na cely den?mam sa spytat na urade ci ho mozem nahlasit?dakujem

ketrin1211
autor
30. jan 2017

Do skolky mi chodi posledny rok starsi syn a chcela som dat mladsieho od maja aby tam boli spolu.alebo by lepsie od septembra?mensi bude mat v juli 4 roky.dakujem

janickacrazy
30. jan 2017

@ketrin1211 Na úrade sa nemusíš nič pýtať, normálne ho prihlás do školky, ked má slabšiu imunitu, tak tie 4 hodiny budú ideálne prenho. Teoreticky by mohol ísť aj na celý den, ale bude ti bývať viac chorý a ked máte problém aj s tým jedlom, tak neviem, ako by si to riešila, či by ti dovolili mu nosiť stravu do školky, napr. u nás s tým bol veľký problém.

ketrin1211
autor
30. jan 2017

Mam ho dat od toho maja?alebo pockam od septembra pokym zacne rozpravat?
takze nikomu nic nemusim hovorit a len ho prihlasit?
treba aj papier o predlzenej materskej?

ketrin1211
autor
30. jan 2017

Mi mame s jedlom velke problemy.na chleba nechce nic len holy a je prevazne len polievky samozrejme bez mlieka.a co sa tyka druheho len meso na stave s ryzou alebo s tarhonou.hroza!
A ten starsi by zedol asi aj klince🙂 takze asi neviem ci by chodil na obedy.

janickacrazy
30. jan 2017

@ketrin1211 Normálne ho prihlás a uvidíš, od kedy ti ho zoberú. Ak od mája, tak dobre, ak nie, tak od septembra. Veľa detí sa rozrozpráva práve až v školke, takže určite mu to prospeje. Papier o predlženej materskej netreba vobec, ani im to nespomínaj radšej, lebo v niektorých školkach ti povedia, že šak si doma, tak ti ho nevezmú. Netvrdím, že všade, ale už som o takých prípadoch počula. Moj takisto nechcel chleba s pomazánkou a v školke zo začiatku vobec nechcel jesť, takže chodil len na 4 hodiny.

ketrin1211
autor
30. jan 2017

Dakujem velmi pekne za rady.

ketrin1211
autor
30. jan 2017

Papier od gastroentrologa treba doniest do skolky aj ked nebude chodit na obedy?vyskusam na 4 hodiny ak by potom jedol dam ho dlhsie.

janickacrazy
30. jan 2017

@ketrin1211 No papier od gastroenterologa treba doniesť hlavne preto, aby mu nedávali piť kravské mlieko napr. na ranajky, mojmu dávajú len čaj.

ketrin1211
autor
30. jan 2017

Musim dat novy papier alebo staci ten co som posielala posudkovemu?

janickacrazy
30. jan 2017

@ketrin1211 Hádam bude aj ten stačiť, ved sa opýtaj v školke a uvidíš, čo ti povedia.

simca06022011
30. jan 2017

@ketrin1211 odborne veci neviem, ale odporucam ti dat maleho v maji ak ti ho vezmu, mame s tym dobre skusenosti kvoli chorobnosti.. :D v lete je menej chorob.

ketrin1211
autor
30. jan 2017

Takze naozaj mi nezoberu RP ked ho dam do skolky?dakujem

majusqa77
30. jan 2017

@ketrin1211 ak mas v posudku, ze moze ist do skolky, tak moze.. ak nemoze, tak nemoze.

janickacrazy
31. jan 2017

@majusqa77 to nie je podstatné, školka posudok nežiada, kamoška tak dávala dieťa do školky a v posudku ho neodporučili

majusqa77
31. jan 2017

@janickacrazy UPSVaR to ma za ulohu uz sledovat. skolka tym nic nema

janickacrazy
31. jan 2017

@majusqa77 ano a to odkedy platí prosím ťa? o tom som teda nepočula

majusqa77
31. jan 2017

@janickacrazy pokial viem, tak od 1.1.2017 maju nove usmernenie k predlzenym RP

janickacrazy
31. jan 2017

@majusqa77 aha, dakujem, zase som múdrejšia

slecika
31. jan 2017

@loginexistuje tým teraz myslíte,že to dieťa už vôbec nemôže nastúpiť do škôlky,len rovno do školy?Však tie deti vôbec nebudú pripravené na školu.