Baby, prosím o radu. Termín druhého pôrodou mám 13.decembra2013, ak som si dobre vyrátala tak z rodičovskej na ktorej momentálne som s prvou dcérkou by som mala nastúpiť na materskú 1.novembra.2013. ale z finančného hľadiska by mi omnoho viac vyhovovalo keby som mohla nastúpiť 2.novembra (to by som dostala rodičovský v plnej výške a aj materskú bez jedného dňa za celý mesiac). ale neviem či je možné si to svojvoľne zmeniť, navyše toho 2.novembra je sobota a to tiež neviem či sa dá nastúpiť na materskú cez víkend alebo najskôr 4.novembra v pondelok. nemáte s tým skúsenosť? díky za všetky rady
@evka555 Mne to na dátumovej kalkulačke vyšlo na 1. novembra 2013 😒 Ale ten jeden deň ti hádam doktor posunie, že dá do žiadosti o materské TP 14.12.2013, skús ho poprosiť. A nastúpiť sa dá samozrejme hocikedy, aj cez víkend.
@evka555 Suhlasím @havana_frost. Ak ti lekár posunie dátum pôrodu o jeden deň (čo nie je dak veľa), tak nastúp na materské bude 2.11.2013. No ak to neurobí, tak musíš presne 6 tt a to vychádza na 1.11.2013.
@havana_frost prosím ťa kde si našla tu kalkulačku, ja si to rátam ručne 🙂
@havana_frost dakujem
@jul11 neurcuje to lekar, urcujes si to sama, pripadne po dohode s lekarom alebo zamestnavatelom, na matersku mas narok, nie povinnost, zvlast pred porodom
@jul11 A vdaka za info ze sa da aj cez vikend, presne toto som hladala. (konkr. moj pripad, nastupim 3 tyzdne pred planovanym porodom)
@evka555 ahoj,na matersku sa da nastupit aj cez vikend.co sa tyka terminu,tak ten urcuje lekar