Posudkový lekár v Žarnovici alebo v Žiari nad Hronom

ketrin1211
31. aug 2016

Ahojte chcem si dať predlžiť rodičovský nakolko moj syn je alergik a nemože isť do školky,ale mi ho zamietli.Idem sa odvolať a nanovo urobiť testy.Ale záleží na posudkovom lekárovi.Poznáte dobrého v žarnovici alebo v žiari nad hronom?dakujem velmi pekne

lalinko2010
31. aug 2016

@ketrin1211 ahoj, alergia nie je podnet na predĺžený rodičovský príspevok.

ketrin1211
autor
31. aug 2016

syn je alergický na kravské mlieko,je chodokrvný-nedostatok železa a oslabenú imunitu

michaelamilan
31. aug 2016

@ketrin1211 chodíte aj po odborných lekároch?Dali ti aj oni potvrdenie že dieťa odporúčajú vylúčiť z kolektívu????
Posudkový lekár veľa ovplyvní, no dnes už je toľko matiek čo žiadajú predĺžený že ich ozaj veľa aj zamietnu.

ketrin1211
autor
31. aug 2016

boli sme u alergologa,imunologa

lalinko2010
31. aug 2016

@ketrin1211 nie je dôvod na predĺžený rodičovský príspevok.
imunulógov a alergológov nepovažujú posudkový lekári na upsvar za lekárov.

ketrin1211
autor
31. aug 2016

a k akým lekarom by som mala isť s tymito diagnozami?dakujem

michaelamilan
31. aug 2016

@lalinko2010 a to odkedy????? Pediater nestačí, treba chodiť do odborných ambulancií. Pediater čo viem, je všeobecný lekár a s konkrétnym problémom sa chodí k špecializovaným lekárom.

@ketrin1211 hm.......a čo ti napísali do posudku teda na alergologii/imunologii

lalinko2010
31. aug 2016

@ketrin1211 diagnóza alergit, imunita nefunguje žiaľ, treba diagnózy neurologického, ortopedického charakteru.
nechcem zle, len ti píšem ako to funguje.
je pravda že dávaju PRP po 3 roku dieťaťa ale len na 1 rok, potom kontrola a nedajú predĺženie. ale nie je to na 100%.
lebo každý má inú skúsenosť, iný kraj, iný lekár, iné hodnotenie.

lalinko2010
31. aug 2016

@michaelamilan čo odkedy?
alergológ imunológ nie je lekár pre posudkového lekára, preto som písala iných odborných lekárov.

ketrin1211
autor
31. aug 2016

malý ma ploché nohy to mu zistili teraz pri 3 roku a pojdem k ortopedovi mohla by som mať aj od neho papier?

abbey1
31. aug 2016

@ketrin1211 S plochými nohami sa nesmie do škôlky? Nepreháňate to trošku?

michaelamilan
31. aug 2016

@lalinko2010 na ja mám predĺžený na základe alergológa/imunológa....takže asi tak 😉

michaelamilan
31. aug 2016

@ketrin1211 určite nie, veď treba naozaj vážny dôvod, ozaj zlý zdrav. stav. Tá predĺžená neslúži nato aby matky ostávali doma čo najdlhšie.
A ver, že to nieje dobré tak ako pre matku, tak ani pre dieťa.

drobcek26l
31. aug 2016

No ja som teraz podala žiadosť o predĺženie rodičovskej dovokenky s tých istých dôvodov ako ty, akurát môj ma ešte k tomu atopicky ekzém a ložná nám napísala že neodporúča zaradenie do detského kolektívu nakoľko mu to môže oslabiť imunitu a vyvolať zhoršenie kože. No a pravdu povedať na 80% si myslím že nám to aj tak zamietnu 🙁

ketrin1211
autor
4. sep 2016

syn mi vobec nerozprava ma oneskoreny vyvin reci a chcem sa spytat ci to spada tiez na predlzenie rodicovskeho?dakujem

uhnakova
4. sep 2016

@ketrin1211 nic v zlom, ale pri oneskorenom vyvine reci by mu mohol kolektiv deti pomoct, mal by vacsiu motivaciu sa rozhovorit.

michaelamilan
4. sep 2016

@uhnakova ja mám pocit že daná pani/slečna chce silou mocou zostať doma......... ak by bolo čokoľvek prečo dieťa nemôže ísť do škôlky, tak by to už pediatrička riešila. či?

uhnakova
4. sep 2016

@michaelamilan ved doma zostat s dietatom moze, to jej nikto neberie. Len rodicovsky prispevok holt uz asi nedostane. Tu u nas ma alergiu kazde druhe dieta, takze pochybujem, ze by niekto schvalil len kvoli samotnej alergii predlzenu rodicovsku.

michaelamilan
4. sep 2016

@uhnakova tak zasa ale nieje alergia ako alergia. Ak má intoleranciu na nejaké potraviny, dá sa dieťaťu v škôlke variť špeciálne po dohode. Ale verím, že sú aj prípady kedy je alergia ozaj silná a môže byť dôvodom na predĺžený RD ale od toho je posudkový.
ale to je jedno. Nebudem zachádzať do krajností.
Ak sa daná cíti že je v nepráve, má možnosť vyhľadať iného pos.lekára čo aj bolo témou a uvidí. Možno jej ho predsa len priklepnú......