Ahojte chcem si dať predlžiť rodičovský nakolko moj syn je alergik a nemože isť do školky,ale mi ho zamietli.Idem sa odvolať a nanovo urobiť testy.Ale záleží na posudkovom lekárovi.Poznáte dobrého v žarnovici alebo v žiari nad hronom?dakujem velmi pekne
syn je alergický na kravské mlieko,je chodokrvný-nedostatok železa a oslabenú imunitu
@ketrin1211 chodíte aj po odborných lekároch?Dali ti aj oni potvrdenie že dieťa odporúčajú vylúčiť z kolektívu????
Posudkový lekár veľa ovplyvní, no dnes už je toľko matiek čo žiadajú predĺžený že ich ozaj veľa aj zamietnu.
boli sme u alergologa,imunologa
@ketrin1211 nie je dôvod na predĺžený rodičovský príspevok.
imunulógov a alergológov nepovažujú posudkový lekári na upsvar za lekárov.
a k akým lekarom by som mala isť s tymito diagnozami?dakujem
@lalinko2010 a to odkedy????? Pediater nestačí, treba chodiť do odborných ambulancií. Pediater čo viem, je všeobecný lekár a s konkrétnym problémom sa chodí k špecializovaným lekárom.
@ketrin1211 hm.......a čo ti napísali do posudku teda na alergologii/imunologii
@ketrin1211 diagnóza alergit, imunita nefunguje žiaľ, treba diagnózy neurologického, ortopedického charakteru.
nechcem zle, len ti píšem ako to funguje.
je pravda že dávaju PRP po 3 roku dieťaťa ale len na 1 rok, potom kontrola a nedajú predĺženie. ale nie je to na 100%.
lebo každý má inú skúsenosť, iný kraj, iný lekár, iné hodnotenie.
@michaelamilan čo odkedy?
alergológ imunológ nie je lekár pre posudkového lekára, preto som písala iných odborných lekárov.
malý ma ploché nohy to mu zistili teraz pri 3 roku a pojdem k ortopedovi mohla by som mať aj od neho papier?
@ketrin1211 S plochými nohami sa nesmie do škôlky? Nepreháňate to trošku?
@lalinko2010 na ja mám predĺžený na základe alergológa/imunológa....takže asi tak 😉
@ketrin1211 určite nie, veď treba naozaj vážny dôvod, ozaj zlý zdrav. stav. Tá predĺžená neslúži nato aby matky ostávali doma čo najdlhšie.
A ver, že to nieje dobré tak ako pre matku, tak ani pre dieťa.
No ja som teraz podala žiadosť o predĺženie rodičovskej dovokenky s tých istých dôvodov ako ty, akurát môj ma ešte k tomu atopicky ekzém a ložná nám napísala že neodporúča zaradenie do detského kolektívu nakoľko mu to môže oslabiť imunitu a vyvolať zhoršenie kože. No a pravdu povedať na 80% si myslím že nám to aj tak zamietnu 🙁
syn mi vobec nerozprava ma oneskoreny vyvin reci a chcem sa spytat ci to spada tiez na predlzenie rodicovskeho?dakujem
@ketrin1211 nic v zlom, ale pri oneskorenom vyvine reci by mu mohol kolektiv deti pomoct, mal by vacsiu motivaciu sa rozhovorit.
@uhnakova ja mám pocit že daná pani/slečna chce silou mocou zostať doma......... ak by bolo čokoľvek prečo dieťa nemôže ísť do škôlky, tak by to už pediatrička riešila. či?
@michaelamilan ved doma zostat s dietatom moze, to jej nikto neberie. Len rodicovsky prispevok holt uz asi nedostane. Tu u nas ma alergiu kazde druhe dieta, takze pochybujem, ze by niekto schvalil len kvoli samotnej alergii predlzenu rodicovsku.
@uhnakova tak zasa ale nieje alergia ako alergia. Ak má intoleranciu na nejaké potraviny, dá sa dieťaťu v škôlke variť špeciálne po dohode. Ale verím, že sú aj prípady kedy je alergia ozaj silná a môže byť dôvodom na predĺžený RD ale od toho je posudkový.
ale to je jedno. Nebudem zachádzať do krajností.
Ak sa daná cíti že je v nepráve, má možnosť vyhľadať iného pos.lekára čo aj bolo témou a uvidí. Možno jej ho predsa len priklepnú......
@ketrin1211 ahoj, alergia nie je podnet na predĺžený rodičovský príspevok.