Ahojte,
manzel si vybavuje MD. Bol v praci odniest papier na potvrdenie a dali mu na tlacivo datum 29.4., kde bolo treba uviest posledny den v praci. Manzel je na PN od 21.4. do konca tohto mesiaca, cize dnes mu PN skoncila a je to aj 10den PN cez zamestnavatela. Napisala mu tam ten datum 29.4. spravne? Ci mal byt dnesny, kedze PN mu este trva. Dakujem
Smerodajný je dátum začatia MD, aby sa mu neprekryval s PN. Od kedy má nástup na MD? A ešte aby neodovzdal žiadosť o materskú na sociálke skôr ako má začiatok MD. Ak si to podáva sám.
Nastup ma 2.5. a este neodovzdaval ziadost do SP
Naposledy pracoval sa uvádza dátum kedy skutočne naposledy pracoval. Vie zamestnávateľ, že az 30.4. skončí PN? 😁 A 1.5. bude mať zaplatený ako sviatok?
Vcera bol potvrdil tlacivo MD a hned odovzdaval aj ukoncenie PN. No pytali sa manzela, ze ako s 1.5. a on im povedal, ze on neviem, ale to je sviatok a sucastne nedela a ona mu na to aha to mate pravdu. Mal by mu ten den zaplatit v SP a v zdravotke zamestnavatel? Dakujem
Ak 1.5. nemá ako pracovný deň, nebude mať zaplatený ako platený sviatok, má voľno a je zamestnancom, počíta sa mu to do dní poistenia ako zamestnanec. Tu žiadosť mohol kľudne nechať zamestnávateľovi a on by to potvrdil a poslal až po nástupe na MD.
Som nevedela, ze to moze poslat aj zamestnavatel, ked si otec ziada sam MD. Ale aj tak este nemame vsetky papiere. Rodicak si mam na upsvar prist odnat az v den kedy bude ziadat o MD, cize 2.5. A musime tie papiere odniest do SP, takze sa tam musime zastavit aj tak. Aspon nam skontroluju, ci mame vsetko ok a ktovie, kedy by to zamestnavatel odoslal...
@slavkadi dakujem za odpovede
Ja som o odňatie rodicaku žiadala listom k dňu pred nástupom manžela na MD, a zaslala som to asi mesiac predtým. Tak sme doložili uz rozhodnutie o odňati. Ale tuším stačí aj samotnú žiadosť o odňatie doložiť. Však aj tak majú na to čas kým MD schvália. 😁 Držím palce pri vybavovaní!
@slavkadi dakujem
V prvom rade mu tam mala uviesť dátum,kedy reálne pracoval