Budúce mamicky,
Vy ste uz podali ziadost na tehotenske? Ked ano, tak dostali ste uz aj peniaze?
Ja som podala 6. aprila online, ale zatial nic. Neviem ci dostanem, alebo nie (podla mna ano, lebo uz 3 roky pracujem, ako vychovavatelka).
Kedy budu vyplácat, a aj spiatocne vyplacaju? Teraz som v 17 tyzdni.
Dakujem 🙂
Podľa mňa prvé platby pôjdu v máji, aj to je otázne, ako budú stíhať spracovať všetko, verím, že majú teraz veľký nával žiadostí...
keď niečo platí od 1.4. ťažko ti budú vyplácať spätne. A postup pri schvaľovaní je ako pri materskej - čiže na rozhodnutie má SP 60 dní - zrejme ti skôr dôjdu peniaze ako rozhodnutie...a určite nie skôr ako v máji keďže toto sa rovnako ako iné dávky vypláca spätne (za apríl v máji atď.).
Preboha, ako vychovávateľka by si ozaj mohla mať trocha logiky a zdravého rozumu (a to som veľmi slušná teraz). Dávky ani mzda ani nič sa nevypláca vopred. Čiže za apríl najskôr v máji (ak to stihnú). A príspevok je platný od apríla, čiže logika hovorí, že za obdobie pred aprílom nedostaneš nič.
@tedina7 na schvalenie je 60 dni, vyplacat sa zacne v maji .... a spatne dostanete len od 1 aprila .....
Vyplatene tehotenské? Ved to je od apríla a pokial viem stále je april. Uz som tu videla vazne vsetko
dakujem za odpovede, len som bola zvedava...
Baby tie čo ste si žiadosť posielali elektronicky do prílohy ste nascanovali iba tu prvú časť kde je pečiatka od lekára všakže ? druhá strana (vyhlásenie poistenky) tam nebola písaná tak som ju nenascanovala :D
Tehotenskeß To je co. No mna uz nic neprekvapi. Bohaty slovensky stat.
Ved este len od 1.4. to plati 🙄 kedy mali vyplacat