Pôrodné od 1.1. 2014

kacenka2221
14. apr 2014

ahojte, prosim vas mam narok na porodne ked som porodila v uk tento rok ale trvaly pobyt mame na sk ????
na uradoch mi tvrdia ze nie ale ja som nenasla ziadnu klauzulu ze nemam narok aj ked som porodila mimo sk

maznacik007
14. apr 2014

@kacenka2221 a kde zijes na SVK ci v UK, kam chodis s detmi k lekarovi na poradne ockovania ... na SVK? chodi ti tu to starsie dieta do skolky? pracuje tu manzel?

ak ano narok na porodne mas aj ked si nerodila na Slovensku ... ak ale zijete v UK a tam poberate akukolvek davku, chodi ti tam dieta do skolky k lekarovi, pracuje ti tam manzel ... tak narok na porodne nemas...

od januara sa zmenil zakon a narok na porodne uz maju len zeny ktore maju nielen trval pobyt ale aj obvykly pobyt na SVK ... a zistuju to prave takto lebo toto vsetko vyplnas do ziadosti o porodne ...

takze predpokladam ze ty si ten pripad kedy sice tu mas TP ale zijete v UK a preto narok nemas ...

tento zakon
http://www.employment.gov.sk/files/slovensky/uv...

paragraf 3 odsek 1 dolezite je to ze trvaly pobyt a bydlisko ... a to mas definovane v paragrafe 2 odsek 4

majka777
14. apr 2014

A preco nie? Mala by si mat narok. Treba priniest rodny list, ziadost, potvrdenie o pravidelnych navstevach gynekologa a potvrdenie od lekara, ze baby sa dozilo 28 dni. Daj si ziadost so vsetkymi nalezitostami a uvidis.
Viem, ze porodne planuju zrusit, pokial mamicka zije a rodila v zahranici, ale pokial viem, tak to este nezrusili.

kacenka2221
autor
14. apr 2014

@maznacik007 tak toto som necakala skoda mohlo mat moje dieta pekny vstup do zivota

kacenka2221
autor
14. apr 2014

@majka777 na uradoch v dt a vo zv mi povedali ze musime obe zit na sk nie v zahranici

maznacik007
14. apr 2014

@majka777 nie nema narok ... ten zakon schvalili a uz plati od noveho roka ... vyssie som dala aj linky...

majka777
14. apr 2014

tak to je mozne, len som nepostrehla, ze to uz je v platnosti od 1.1.2014