Pôrodné, kočíkovné

sisa7587
3. jún 2024

Dobrý deň,
15.5 som porodila dieťa. Po novom sa už nežiada pôrodné ani rodičovský príspevok, ale automaticky by mi mali poslať peniažky.
Niekde som čítala že majú na to až 60 dní. Tak sa bojím aby som tento mesiac nebola bez príjmu.
Chcem sa spýtať či mám správne info a či to zvyknú schvaľovať skôr.
Ďakujem za odpoveďe

petronellla87
3. jún 2024

@sisa7587 na rodicak podľa mňa treba normálne žiadosť. Ak sa za posledný rok nič nezmenilo

petamich
3. jún 2024

prispevok pri narodeni dietata automaticky, rodicovsky prispevok a pridavky sa stale ziadaju = osobne, postou, elektronicky cez slovensko.sk

a ano bezne to trva viac ako 30 dni, takze by som sa na to pripravila, kocikovne urcite, kedze musi potvrdit pediater aj gynekolog o rodicovsky chod rychlo poziadat mozno stihnes druhy vyplatny termin v juni ale velku sancu tomu nedavam

sisa7587
autor
3. jún 2024

@petamich to vážne. Tak ja som myslela že aj rodičovský je automaticky. Ešte že si mi to napísala. Ďakujem.

darkswan
3. jún 2024

Ja som na “kocikovne” cakala 3.5 mesiaca

klarissa25
3. jún 2024

Rodicak aj prídavky treba normálne požiadať

saxana000
3. jún 2024

Ja som rodila.29.4 a.prislo minuly tyzden.. rodinne pridavky si ziadas na upsvr..momentalne si asi na materskej ak nie tak mas narok na rodicovsky a ten treba tiez poziadat na upsvr .

gejb
3. jún 2024

@sisa7587 kocikovne by malo prísť automaticky. ALE! Pozor nie je to pravidlo.
Ja som si ale napriklad všetky potvrdenia musela vybaviť sama a poslať na upsvar. Takže aj toto si odsleduj

nikdenikto
3. jún 2024

Keď nemáš nárok na materskú, o rodičovsky musis požiadať po narodení dieťaťa.

Pôrodné príde automaticky.

dagas
3. jún 2024

Ja som vypisovala papiere na kočíkovné keď som si bola žiadať pridavky a ešte potrebujem doložiť papier od detskej doktorky