Poraďte ohľadom rodinných prídavkov v Rakúsku

cudovka
29. sep 2020

Ahojte ,je tu niekto kto by mi vedel poradiť ohľadom rodinných prídavkov v Rakúsku. Potrebovala by som ich zrušiť nakoľko manžel prestal robiť v Rakúsku ale rodinné nám stále chodia . Aj som sa dovolala na úrady , že treba písomnou formou,len mi nepovedala od kedy. Manžel prestal pracovať 30.6.2020 ale niekto mu poradil že ešte je v ochrannej dobe najaky čas len neviem dokedy,či je to vlastne aj pravda.... Dakujem za každú odpoveď 💋💋 odpoveď

nickpick
29. sep 2020

@cudovka skus napisat na Fcb do tejto skupiny, su tam zeny co sa vyznaju....

leonka1125
6. aug 2021

@cudovka Ahoj chcela by som sa opýtať či ste to poriesili nejako napr. písomne,telefonicky? Nám ešte min.roku prišiel papier že posielajú prídavky a o nové si budeme musieť požiadať. Manžel ale do Rakúska už nešiel a teraz nám znova poslali prídavky... O nové sme nežiadali nič nedokladovali..🤔🤔ďakujem za odpoveď...😊

cudovka
autor
7. aug 2021

@leonka1125
@leonka1125 Ahoj áno posielali sme to písomne nič sme nedokladovali (rada aspoň si myslím, spýtam sa zajtra manžela ja si to už moc nepamätám)

leonka1125
7. aug 2021

@cudovka ďakujem za odpoveď..🙂ak by si mala nejaké ďalšie info tak budem rada ak mi dáš vedieť..🙂

cudovka
autor
8. aug 2021

@leonka1125 Ahoj takže rozprávala som sa s manželom my sme vlastne posielali žiadosť na finnamzamt, že nechceme poberať rod.prídavky na deti nakoľko už nepracuje v zahraničí, manžel tam skončil v júli 2020 a riešili sme to v septembri ,lebo nám tiež posielali stále prídavky ako sme poslali žiadosť tak už v októbri nám prídavky neprišli (treba to ale poslať začiatkom mesiaca ,aby im to systém spracoval lebo sa môže stať že ti ešte poslu ďalší mesiac ak pošleš žiadosť koncom mesiaca) ale teraz neni dávno nám poslali ešte nejaké peniažky a dozvedeli sme sa že vlastne od ukončenia manželovej zmluvy mal nárok ešte pol roka poberať prídavky tak nám to doplatili ,ale vieš odhlaska bola minulý rok a či sa niečo nezmenilo tak to už neviem ale bez tak by som riešila odhlásiť (aby to nevymahali späť) a ak máte nárok ten pol rok tak vám to doplatia, my sme o tom napr.ani nevedeli ,ale peniažky potešili 🥰

cudovka
autor
8. aug 2021

@cudovka ak ma manžel nejaké ukončenie zmluvy pošlite k tej žiadosti aj kópiu ukončenia (odhlasenie vlastne apmeldung) ale ak mal manžel ecard tak tam si vedia pozrieť cez systém že je odhlaseny ale ak to máte treba poslať kópie nech vás neprehanaju

leonka1125
8. aug 2021

@cudovka ďakujem krásne za info..musíme to poriešiť na finanzamt nech je to v poriadku...🙂

leonka1125
9. aug 2021

@leonka1125 Ahoj, inak som našla nejaké informácie ohľadom rodinných prídavkov na stránke https://www.opatrovanie-rakusko.sk/\"http:/www..... Takže to čo nám dodatočne vyplatili bude v poriadku... Kvôli korone budú vyplatené prídavky automaticky do marca 2021 aj keby inak nárok nebol ...takže poteší..🙂🙂 môj manžel vlastne kvôli korone nešiel do Rakúska ..a uvidíme čo bude tento rok...🤔🤔🤔on chodieval na zimnú sezónu..ďakujem ešte raz za rady...🙂pekný večer ešte...🙂

cudovka
autor
10. aug 2021

@leonka1125 neni zac, malo by to byt v poriadku

meggie111
27. jún 2022

@cudovka ahoj, chcela by som sa opytat akou formou ste zasielali oznamenie aby vam viac nevyplacali rodinne pridavky....mailom alebo listom?

cudovka
autor
27. jún 2022

@meggie111
@meggie111 určite zašlite poštou podľa podacieho lístka si môžte skontrolovať kedy prevzali poštu